Skip to content
Oplev Haaning Collection med FOF Nordsjælland

Haaning Collection - for dig der elsker biler

Haaning Collection - for dig der elsker biler

Samlingen i familien Haanings bilmuseum er bygget op om Erik Haanings bilsamling, den største familieejede her til lands, og tilmed en af de ældste. Via kronologi i 5 tidsæraer, 135 år, og de knap 100 bilers årgange, bringes du på en inspirerende og fascinerende tidsrejse gennem bilhistorien. Den kyndige omviser fra Haaning Collection supplerer turen med en medrivende historiefortælling.

Haaning Collections bilsamling spænder vidt, lige fra samlingens ældste bil, som er en 1:1 genskabelse af verdens første bil; en Benz Patent Motorwagen Model I, og til den nyeste i form af en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Dette aldersmæssige spænd suppleres med den typemæssige dimension med alt fra hverdagens enkle og folkelige Citroën 2 CV til den festlige og sjældne Lamborghini 400 GT.

De klassiske motorcykler som BSA, Bultaco, Indian Chief og ikke mindst den danske Nimbus er også en del af samlingen, og knallerter som PUCH og Velo er ligeledes ikoner, som fanger folks opmærksomhed og vækker minder. 

Gå heller ikke glip af den enorme og farvestrålende modelbils-samling, der står flot udstillet inde i en specialdesignet glasvæg med lys.

Mødested: Smørmosevej 16, 2880 Bagsværd