Skip to content
Kom til foredrag i Lemvig og hør Jan Tvernø fortælle røverhistorier fra alverdens støvede landeveje, FOF Nordvestjylland

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Anekdoter på kanten af verden - Jan Tvernø

Hvad får et helt almindeligt menneske til at forlade sin alt for velbetalte faste stilling i sygehusvæsenet for at kaste sig ud i et usikkert liv som professionel turist på kanten af verden? Det kan du få svar på, når jeg levende, humoristisk og selvironisk fortæller om mine motiver for at opsøge nogle af verdens mindst besøgte afkroge.

På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære. Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder. Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til venstre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed.

Jeg elsker at formidle budskabet om interkulturel forståelse på tværs af åbenlyse forskelligheder. I bund og grund er jorden befolket af helt almindelige mennesker, som har de samme grundlæggende udfordringer, uanset hvor i verden man bor.

Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og er der en plet på et landkort, så kan du komme dertil og eksistere. I dette foredrag fortæller jeg bla. om hvordan man tackler:

– Sikkerhedslandinger i Papua Ny-Guinea
– Unge mænd med Kalashnikovs i Sydsudan
– Rejser til lande som i realiteten ikke eksisterer
– Det intensive møde med bjerggorillaer i Uganda
– Udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene
– Alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan
– Anholdelse i La Paz lufthavn
– Færdselspolitiet i Kirgisistan
– Forhør på en militærbase i Somaliland under mistanke for spionage

…..og meget meget mere bakket op af mit omfattende og meget roste fotomateriale.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.03.2024 19:00-21:00 De Frivilliges Hus FOF Foredragsholder

FOF Foredragsholder