Skip to content
Foredrag om en opvækst med alkoholiserede forældre, Holstebro

Fortællinger fra en opvækst med alkohol

Fortællinger fra en opvækst med alkohol

Med fortællinger og brudstykker fra et liv vil jeg dele ud af både de senfølger og konsekvenser, der er forbundet  med en opvækst med psykiske, fysiske og følelsesmæssige overgreb.

Begge mine forældre var alkoholikere, min far var psykopat og sadist, mens min mor var narcissist. Det har alt sammen formet en ret usikker virkelighed om hvem jeg måtte være i verden, og hvordan jeg igennem livet  har haft mange kampe, og hvor forståelsen ikke har været der, fordi vi kender alt for lidt til disse emner.

Derfor vil jeg gennem foredraget både dele ud af hvordan det var “hjemme hos mig”, hvilket billede det skabte for mig, de mekanismer, jeg tillærte mig for at overleve psykisk og følelsesmæssigt, de usunde tendenser, jeg fik med, det forvrængede billede af hvem jeg måtte være i verden, konsekvenserne og ikke mindst de senfølger, der følger med, som alt for få kender til eller forstår. 

For alt i alt at sprede viden og oplysning ud fra et andet og mere reflekterende perspektiv. De “usynlige overgreb”, som jeg kalder de følelsesmæssige og psykiske overgreb, kender vi alt for lidt til samt konsekvenserne og effekten heraf.

Jeg håber, at jeg med mit foredrag kan bidrage til, at du føler dig mere beriget og opnår en dybere forståelse af dig selv, så du kan spotte usunde træk i bl.a. relationen med dig selv og andre.