Skip to content
Foredrag om Israel og Palæstina. Venner i begge lejre, hvad gør man? Få svaret hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Foredrag om Israel & Palæstina- Rasmus Birkerod

NÅR VENNERNE BÅDE ER ISRAELERE OG PALÆSTINENSERE 

Brandaktuelt foredrag med Rasmus Birkerod, journalist og rejseleder gennem 27 år i området, om situationen lige nu i Israel og i de palæstinensiske områder. Her får du mulighed for at forstå konflikten set fra et menneske, der har nære venner blandt både palæstinensere og israelere. Det drejer sig ikke om at placere skyld, men om at oplyse om konflikten.

Jeg er dagligt i samtale med gode venner blandt både israelere og palæstinensere. Alle i min omgangskreds er uskadte. Til gengæld er alle jo stærkt påvirket af situationen. Bare for at nævne et par eksempler:

En palæstinensisk ven kan ikke komme til sine olivenmarker her midt i høsttiden på grund af yderligere restriktioner på Vestbredden.  

En israelsk ven og fredsaktivist kæmper med de surrealistiske timer, hun gik igennem, da hun lå på gulvet i hendes saferoom, mens Hamas-krigere gik rundt udenfor og skød. Hun overlevede. Det gjorde mange i hendes omgangskreds ikke.  

En palæstinensisk ven aner ikke, hvad han skal gøre, for han er guide. Indtægtsgrundlaget er væk. Og hvornår kommer de næste turister?

En israelsk ven kæmper ved fronten. Her er han selvfølgelig uden telefon. For nylig fik jeg livstegn fra ham under en pause.

Altsammen mens vi herhjemme kæmper med at forstå de tusindvis af civile ofre i Gaza, omfanget af barbariet mod almindelige familier i kibbutzerne - og at det findes i verden, at man kan tage børn som gidsler.

Personligt ved jeg endnu ikke, om det er meningen, at vi skal forstå det. Skal ondskab forstås? Måske...

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.12.2023 19:00-21:00 Holstebro Bibliotek FOF Foredragsholder

FOF Foredragsholder