Skip to content

Undskyld, at vi roder lidt på hjemmesiden! Vi er godt i gang med at planlægge efterårssæsonen med de mange kendte kursusaktiviteter og selvfølgelig en række nyheder. Så fortvivl ikke, hvis du ikke finder netop dit hold - vi arbejder på det!

Kom i lære som portrætfotograf, lær at tage portrætfotos hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Vejen til det smukke portrætfoto

Formålet med dette kursus er at give deltagerne en grundig og let forståelig gennemgang af nogle af de vigtigste teknikker og kamerafunktioner således, at deltagerne efter kurset vil kunne tage smukke portrætfoto. Modulet er opdelt i teori og praksis med god tid til efterfølgende feedback. Kurset henvender sig både til  begyndere og let øvede.

På kurset vil vi arbejde med følgende:

Hvordan fungerer kameraet i praksis i forhold til indstillinger/kameradele

Hvilke indstillinger på kamera og valg af objektiver er perfekt til portrætfoto?

Hvordan får jeg knivskarpe foto med den rigtige belysning?

Hvodan udnytter jeg bedst lyset til at skabe den rigtige stemning?

Hvordan skaber jeg balance mellem lukkehastighed, blændeåbning, ISO og lys?

Hvad er hemmeligheden bag de smukke portrætfotos, der præger forsiderne af månedsmagasinerne?

Hvordan tager man portrætfoto i modlys?

Sådan kan en speedlight eller flash bruges til at skabe et smukt lys på din model 20 gode råd der hjælper dig godt på vej til en drøm af en portrætfoto.

Medbring gerne en god madpakke og tøj efter vejret - vel mødt til en hyggelig søndag i marts!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 19.11.2022 09:15-16:15 FOF - Brogårdsvej 2 Flemming Marcus Johansson
Flemming underviser i portræt- og landskabsfotografi hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Flemming Marcus Johansson

Mød en af Danmarks super kreative portræt- og landskabsfotografer og få indblik i de mange spændende facetter, som gør foto til en utrolig spændende kunst. Fik en flot hædersbevisning i august 2021 for sit kreative fotoarbejde, da et af hans portrætfotos blev vagt til månedens foto i Magasinet Digital foto.

Flemming har mange års erfaring fra reklame- og livsstilsbranchen og har gennem årene turneret landet rundt som underviser og foredragsholder med emner som livskvalitet, kreativitet og idéudvikling.

I sit daglige arbejde som portrætfotograf med udgangspunkt i den smukke natur på Djursland kommer alle ingredienser i spil. Han har bl.a. sin helt egen samling af eksklusive vintage hatte, paraplyer og fotografiske rekvisitter, som han tryller med når scenen er sat med et smukt og gyldent lys og der skal skabes et romantisk og helt unikt portrætfoto.

Når det gælder landskabsfoto, så arbejdes der intenst med lys og teknik for at skabe den helst rigtige stemning og komposition, som på sin egen måde kan fortæller en spændende historie. Og ofte er den blå time det mest populære tidspunkt for det kunstneriske.

Glæd dig til masser af inspiration og en helt særlig praktisk tilgang til formidlingen af det fotografiske som gør, at alle uanset om du er begynder eller let øvet får en god forståelse for det, at arbejde med foto.