Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Lær at bygge med ler på Hjerl Hede, FOF Nordvestjylland, Holstebro

Byg med ler

Ler er et byggemateriale, der er tilgængeligt næsten overalt, og som kan anvendes på mangfoldig vis. Det kan forarbejdes med et beskedent energiforbrug og kan genvindes hundrede procent. Desuden skaber ler, uanset om det anvendes som lerpuds, ubrændte teglsten eller stampet ler, et sundt indeklima og komplet fri for skadelige stoffer. Det udleder ikke særlig meget co2 og er virkelig dejligt at arbejde med.

Derfor vil vi gerne dele den viden, vi har, om dette gode materiale. I vil blive taget igennem mulighederne med leret af vores kyndige murer Preben. Han vil tage jer igennem den teoretiske del via vores museum og fortælle om de løsninger og metoder, der er blevet brugt i bygningssamlingen.

Derefter skifter vi til arbejdstøjet og går i gang med den praktiske del. Her vil I kunne prøve kræfter med opbygning af en væg i solbrændte sten og ler mørtel, og opmuring ved hjælp af cob teknikken. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 21.10.2022 09:00-15:00 Hjerl Hede Preben Pagh
Preben underviser i byg med ler på Hjerl Hede

Preben Pagh

Preben er en gravet herre, med rigtig mange års erfaring inden faget som murer. Han har tilmed også et svendebrev som murer. Han gennem arbejdet som murer arbejdet med både kalkmørtel og lermørtel.

Og Preben er efteruddannet i historiske arbejdsmetoder, og derfor har han fået en endnu større viden omkring disse. De sidste 6 år har han arbejdet som museumshåndværker og har afholdt kurser siden 2018.