Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Sommerkursus med keramisk formgivning, keramik, drejning, FOF Nordvestjylland, Skive

Keramisk formgivning - sommerkursus uge 30

Keramisk formgivning - sommerkursus uge 30

Mangler du en sommerferieaktivitet, er dette keramiske formgivningskursus et oplagt valg!

Kurset indeholder flere sider af keramikkens håndværk. Du vil blive undervist i både at håndformgive af Lone og ved drejeskiven er du sammen med Marianne. Der er 5 drejeskiver, så man skiftes/bliver delt i 2 hold – og såfremt der kun er få som vil dreje, så er man fri til at benytte drejeskiverne hele ugen – der vil dog ikke være undervisning i at dreje alle ugens dage. 
 
Vi skal øve os i centreringens kunst ved drejebænken, prøve at kvætse i vores mange gipsforme (kvætse=presse ler ned i en form) Du har desuden mulighed for at benytte pølsemetodens mange muligheder - pølserne kan trykkes ud gennem vores Extruder (pølsemaskine), så det er let og hurtigt. Vi skal i særdeleshed også omkring pladeteknik, hvor man ofte bliver overrasket over de kubistiske samt organiske former og figurer, der kan komme ud af det.

Har man lyst, så er der mulighed for at rakubrænde nogle af sine keramik-emner – det er rent trylleri og kan varmt anbefales. Ellers er muligheden, at det bliver stentøjsbrændt i vores keramikovne. 

Vi har desuden rigtig mange forskellige farver i vores glasurpalette, begitninger og sinterbegitninger – sammenlagt er der langt over 100... VI ELSKER FARVER.
 
Vi oplever ofte, at kursisterne synes, tiden flyver af sted og at de ikke når det de gerne vil på vores keramikkurser, så derfor holder vi værkstedet åbent 2 timer efter, at undervisningen er slut, så hvis man ønsker det, kan man mod ekstra betaling (kr. 95,00) tilmelde sig dette på dagen.
 
Såfremt man kommer langt vejs fra, så er det muligt at få os til at sende dit smukke unikke keramik til dig, når det har været en tur gennem ovnen. Rakubrændt keramik får du selvfølgelig med hjem - vi forventer at rakubrænde om torsdagen. Fredag skal vi bruge på at glasere vores emner.

Ler koster pr kg 60,00 – denne pris er INKL alt glasur og brændinger. 

Der er gratis adgang til kaffe, te og varm kakao og der vil være lidt sødt dertil. Der er mulighed for at købe sodavand og øl. Der er flere pizzariaer og andet tæt på, så det er muligt at købe sig til frokost ude i byen.