Skip to content

Undskyld, at vi roder lidt på hjemmesiden! Vi er godt i gang med at planlægge efterårssæsonen med de mange kendte kursusaktiviteter og selvfølgelig en række nyheder. Så fortvivl ikke, hvis du ikke finder netop dit hold - vi arbejder på det!

Sommerkursus med keramisk formgivning, keramik, drejning, FOF Nordvestjylland, Skive

Keramisk formgivning - sommerkursus i uge 32

Mangler du en sommerferieaktivitet, er dette keramiske formgivningskursus et oplagt valg!

Keramisk formgivningskursus indeholder flere sider af keramikkens håndværk. Du vil blive undervist i både at håndformgive af Irene og Lis og ved drejeskiven er du sammen med Marianne. Der er 5 drejeskiver, så man skiftes/bliver delt i 2 hold – og såfremt der kun er få, som vil dreje, så er man fri til at benytte drejeskiverne hele ugen – der vil dog ikke være undervisning i at dreje alle ugens dage. 
 
Vi skal øve os i centreringens kunst ved drejebænken, prøve at kvætse i vores mange gipsforme (kvætse=presse ler ned i en form) Du har desuden mulighed for at benytte pølsemetodens mange muligheder - pølserne kan trykkes ud gennem vores Extruder (pølsemaskine), så det er let og hurtigt. Vi skal i særdeleshed også omkring pladeteknik, hvor man ofte bliver overrasket over de kubistiske samt organiske former og figurer, der kan komme ud af det.

Har man lyst, så er der mulighed for at rakubrænde nogle af sine keramikemner – det er rent trylleri og kan varmt anbefales. Ellers er muligheden, at det bliver stentøjsbrændt i vores keramikovne. 

Vi har desuden rigtig mange forskellige farver i vores glasurpalette, begitninger og sinterbegitninger – sammenlagt er der langt over 100 -  VI ELSKER FARVER. 
 
Vi oplever ofte, at kursisterne synes, tiden flyver af sted og at de ikke når det, de gerne vil, på vores keramikkurser, så derfor holder vi værkstedet åbent 2 timer efter, at undervisningen er slut, så hvis man ønsker det, kan man mod ekstra betaling (kr. 95,00) tilmelde sig dette på dagen.
 
Såfremt man kommer langvejs fra, så er det muligt at få os til at sende dit smukke unikke keramik til dig, når det har været en tur gennem ovnen. Rakubrændt keramik får du selvfølgelig med hjem - vi forventer at rakubrænde om torsdagen. Fredag skal vi bruge på at glasere vores emner.
  
Ler koster pr kg 65,00 – denne pris er INKL alt glasur og brændinger. 

Der er gratis adgang til kaffe, te og varm kakao og der vil være lidt sødt dertil. Der er mulighed for at købe sodavand og øl. Der er flere pizzariaer og andet tæt på, så det er muligt at købe sig til frokost ude i byen. 

Vi glæder os allerede til en fantastisk uge med keramik - ses vi?

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 07.08.2023 09:00-14:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
2 Tirsdag 08.08.2023 09:00-14:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
3 Onsdag 09.08.2023 09:00-14:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
Se alle Se færre
Marianne underviser i keramik, drejekurser, FOF Skive

Marianne Henneberg Schneider

Mit navn er Marianne Schneider og jeg underviser i at dreje på drejeskive hos FOF Nordvestjylland.

Det er vigtig for mig, at der er en hyggelig, positiv og afslappet stemning på holdene. På holdene er der plads til, at alle har mulighed for, at lære, udfolde sig, eksperimentere og bare lege med ler. På dette hold vil du lære de grundlæggende forudsætninger for, at kunne dreje på drejeskiven. Du vil helt sikkert udvikle dine egne teknikker, men jeg vil lære dig hvordan du kan komme i gang.

Jeg er uddannet pædagog og har undervist i folkeskolen i mange år. For nogle år siden besluttede jeg mig for, at jeg ville lære at dreje. Jeg har været så heldig at komme i ”mesterlære” hos pottemager Mads Ottow. Så i dag lever jeg udelukkende af at undervise og lave min egen keramik.

Jeg har fundet ud af, at arbejdet med ler giver en fantastisk ro og fordybelse. Når du sidder ved drejeskiven, er det nærmest umuligt at spekulere over hverdagens problemer – små som store. Jeg håber at kunne give denne oplevelse videre og glæder mig til at møde dig!