Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Lær at dreje flot keramik hos Vestehavskunst, FOF Nordvestjylland, Skive

Weekenddrejekursus

Kom på drejekursus hos Vesterhavskunst i Skive. Lær at dreje smukke kreationer i stentøj, også selvom du aldrig har haft ler imellem fingrene før.

Kurset er for alle, både nybegyndere, letøvede og øvede, som har lyst til at lære at dreje i stentøjsler. Få ler mellem fingrene og drej dit eget keramik på vores el-drejeskiver. Der arbejdes intenst med de mest grundlæggende teknikker fra pottemagerens verden. 

Du bliver introduceret i:
• Drejekunsten
• Dreje af (finpudsning)
• Glasering (farve)

Kurset er for alle – uanset kendskab til den keramiske verden.

På dette hold underviser en super dygtig drejer, som er klar til at lære dig en masse. Efterfølgende vil der være mulighed for at tilmelde dig Åbent Keramikværksted, hvor du kan færdiggøre ikke færdige keramikemner eller træne dine lerkundskaber yderligere.

Ler koster 60,00 kr pr kg inkl glasur, begitning og brænding. Forvent et lerforbrug på 5-10 kg. Materialer købes og afregnes med Vesterhavskunst.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 18.03.2023 09:00-15:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
2 Søndag 19.03.2023 10:00-15:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
3 Tirsdag 11.04.2023 17:00-20:00 Vesterhavskunst Marianne Henneberg Schneider
Marianne underviser i keramik, drejekurser, FOF Skive

Marianne Henneberg Schneider

Mit navn er Marianne Schneider og jeg underviser i at dreje på drejeskive hos FOF Nordvestjylland.

Det er vigtig for mig, at der er en hyggelig, positiv og afslappet stemning på holdene. På holdene er der plads til, at alle har mulighed for, at lære, udfolde sig, eksperimentere og bare lege med ler. På dette hold vil du lære de grundlæggende forudsætninger for, at kunne dreje på drejeskiven. Du vil helt sikkert udvikle dine egne teknikker, men jeg vil lære dig hvordan du kan komme i gang.

Jeg er uddannet pædagog og har undervist i folkeskolen i mange år. For nogle år siden besluttede jeg mig for, at jeg ville lære at dreje. Jeg har været så heldig at komme i ”mesterlære” hos pottemager Mads Ottow. Så i dag lever jeg udelukkende af at undervise og lave min egen keramik.

Jeg har fundet ud af, at arbejdet med ler giver en fantastisk ro og fordybelse. Når du sidder ved drejeskiven, er det nærmest umuligt at spekulere over hverdagens problemer – små som store. Jeg håber at kunne give denne oplevelse videre og glæder mig til at møde dig!