Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Lær at lave forskellige former for papirkunst hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Papirkunst

Papirkunst

Ordet ”Origami” betyder papir kunst eller papirfoldekunst i Japan. Origami er meget traditionelt i Japan. Men origami er også meget populært i hele verden.  Jeg lærte origami af min bedstemor, da jeg var barn. Jeg lærte det, imens vi var hjemme og hyggede os sammen. Det ligner jeres traditioner.  I har lært håndarbejde, bl.a. at hækle eller strikke, fra en, der har været tæt på jer. 

Især en trane af origami er et symbol for ” at bringe held og lykke”. Man skal folde et tusind traner, når man ønsker noget. Og de origami traner skal afleveres til et bestemt sted, hvor tranerne kan bringe vores ønske til gud. Jeg synes nu, det er en smuk fortælling og tradition.  Der er mange gode historier om origami tranen i Japan. Jeg bruger ofte origami tranen til min kunst.  Jeg vil dele en smuk tradition fra et sted til et andet sted.

Min tro og kultur er fra Japan, men mine værker fortæller også om udvikling og kombination af kulturens og naturens skønhed fra her område. Mine værker ” Fugle på drivetømmer” er et godt for eksempel.  Opskriften havde jeg ikke. De fleste materialer til værkerne kan ikke købes i butikken. Men ude i naturen, der har alt hvad jeg skal bruge. Jeg skulle bare ud og bruge tid til at finde ”det rigtige” til mine værker. Og det lykkes meget tit.