Skip to content

Undskyld, at vi roder lidt på hjemmesiden! Vi er godt i gang med at planlægge efterårssæsonen med de mange kendte kursusaktiviteter og selvfølgelig en række nyheder. Så fortvivl ikke, hvis du ikke finder netop dit hold - vi arbejder på det!

Lær at lave forskellige former for papirkunst hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Papirkunst

Ordet ”Origami” betyder papir kunst eller papirfoldekunst i Japan. Origami er meget traditionelt i Japan. Men origami er også meget populært i hele verden.  Jeg lærte origami af min bedstemor, da jeg var barn. Jeg lærte det, imens vi var hjemme og hyggede os sammen. Det ligner jeres traditioner.  I har lært håndarbejde, bl.a. at hækle eller strikke, fra en, der har været tæt på jer. 

Især en trane af origami er et symbol for ” at bringe held og lykke”. Man skal folde et tusind traner, når man ønsker noget. Og de origami traner skal afleveres til et bestemt sted, hvor tranerne kan bringe vores ønske til gud. Jeg synes nu, det er en smuk fortælling og tradition.  Der er mange gode historier om origami tranen i Japan. Jeg bruger ofte origami tranen til min kunst.  Jeg vil dele en smuk tradition fra et sted til et andet sted.

Min tro og kultur er fra Japan, men mine værker fortæller også om udvikling og kombination af kulturens og naturens skønhed fra her område. Mine værker ” Fugle på drivetømmer” er et godt for eksempel.  Opskriften havde jeg ikke. De fleste materialer til værkerne kan ikke købes i butikken. Men ude i naturen, der har alt hvad jeg skal bruge. Jeg skulle bare ud og bruge tid til at finde ”det rigtige” til mine værker. Og det lykkes meget tit.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 11.09.2023 18:30-20:30 FOF - Brogårdsvej 2 Rie Takeuchi Rolighed
2 Mandag 18.09.2023 18:30-20:30 FOF - Brogårdsvej 2 Rie Takeuchi Rolighed
3 Mandag 25.09.2023 18:30-20:30 FOF - Brogårdsvej 2 Rie Takeuchi Rolighed
Se alle Se færre
Rie underviser i papirkunst hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Rie Takeuchi Rolighed

Jeg hedder Rie Takeuchi Rolighed og jeg er født i Japan. Jeg har boet i Danmark i 20 år og bor sammen med min familie her i Vestjylland.

Jeg er uddannet inden for kunst og design i mit hjemland og laver selv forskellige former for kunst bl.a. papirkunst, som jeg glæder mig til at undervise i hos FOF.