Rosenbevægelser er enkle og langsomme, møder kroppen med respekt og anerkendelse: Hvor er der mulighed for at noget kan ændre sig f.eks. muskelspændinger, der kan give slip eller bevægelse, der kan blive større, samtidig med, at vejrtrækningen får mulighed for at tage mere plads. Vi lægger ikke pres på kroppen, det handler ikke om at være bedst eller leve op til et ideal, og vi overskrider ikke vores fysiske grænser. Der er ingen krav.
Vi giver kroppen mulighed for at mærke bevægelserne, spændingerne og begrænsninger, samtidig med vi smører, stimulerer og strækker led og muskler. Bevægelserne gøres uden anstrengelse, så kroppen får tillid til, at dens grænser ikke overskrides, og herved giver vi os selv mulighed for vækst og udvikling.
Alle kan have glæde af rosenbevægelser, men har man smerter, nedsat funktion i kroppen eller andre problemer, så er rosenbevægelserne måske lige det, der skal til, for motion, ved vi alle, er vigtig, og en aktiv krop fungerer bedre end en passiv. Samtidig forebygges mange livstilssygdomme.
I løbet af en time bevæges hele kroppen igennem. Først opvarmning, hvor der skabes mere plads til åndedrættet, musklerne strækkes og leddene smøres. Derefter bevægelser, som fokuserer på den nederste del af kroppen, så dans over gulv. Til sidst øvelser på måtter, hvor rygsøjlen er i centrum.
Rosenbevægelser og kropsarbejde, hvor terapeuten arbejder med kroppens spændte muskler, udgør tilsammen Rosenmetoden, der er udviklet af Marion Rosen, amerikansk/tysk fysioterapeut. Hun studerede gennem mange år sammenhængen mellem muskelspændiger, åndedræt og bevægelsesfrihed.