Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Skrivekurser i FOF

Kreativ skrivning

Kreativ skrivning

Går du med en forfatterdrøm i maven? Vil du gerne have mere mod på at skrive kreativt? Gennem oplæg, skriveøvelser og diskussioner vil du på dette hold få udviklet din evne til at producere kreative tekster inden for forskellige genrer. Kurset fokuserer på kreative arbejdsmetoder og skrivetekniske værktøjer, på din egen skrivestil samt din evne til at give feedback på andres tekster. Formålet med kurset er at træne dig og give dig de bedste forudsætninger for at kunne skrive selvsikkert og stilsikkert og få fortællingerne i maven ned på papir.

Det vil kurset bl.a. komme ind på:
- Hvad kendetegner forskellige genrer, og hvordan kan man bruge dem i egne tekster?
- Hvordan får man nye idéer til kreative tekster?
- Hvordan kan du bruge kreative skriveteknikker til at producere mere og skrive bedre tekster?
- Hvordan skaber man det bedste skrive-flow? Hvilket forarbejde kan man gøre, før man sætter sig til tasterne?
- Hvordan kan læsning af andres tekster styrke din egen skriftlighed?

Arbejdsformer:
Kurset vil bestå at oplæg samt af kreative skriveøvelser, feedback og diskussioner på holdet. Mine oplæg vil tage udgangspunkt i teori om skriveteknikker og arbejdsmetoder inden for feltet ’kreativ skrivning’.  Du vil få mulighed for at arbejde på dine egne tekster og skriveudfordringer, og dine (og dine medkursisters) tekster vil blive inddraget i undervisningen. Derudover vil vi lave tekstkritik af skønlitterære tekster, som jeg mener vil inspirere dig og dine medkursister, og som vil danne udgangspunkt for udvalgte skriveøvelser. Medbring gerne en bærbar pc.