Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Lær at bage med surdej hos FOF Nordvestjylland, Holstebro

Surdejsbrød – luftigt, sprødt og godt for maven

Surdejsbrød – luftigt, sprødt og godt for maven

På dette kursus lærer jeg dig, hvordan du bager et klassisk surdejsbrød fyldt med smag og luft!

 

På kurset kommer du igennem hele processen. Du skal røre din egen brøddej, folde den under hævningen, stramme den op og folde den til koldhævning i hævekurv. Du skal også snitte og bage brød og boller som jeg har forberedt på forhånd, så du får helt styr på den vigtige afbagning.

 

Du kommer til at lære den nødvendige viden omkring bagning med surdej.

  • Hvad er surdej? Hvordan holder du surdejen i topform? Hvornår er surdejen klar til at bage med?
  • Hvilken mel skal du vælge? Hvad betyder valget af mel?
  • Hvordan kan du se om din brøddej er underæltet, overæltet eller tilpas æltet?
  • Og meget mere.

Du får altså:

  • ”Hænderne i bolledejen”. Du får lavet din egen surdejs-brøddej, som du kan bage derhjemme næste morgen.
  • Du får styr på afbagning, og du får smagsprøver med hjem på de brød og boller vi bager på dagen.
  • Den vigtigste viden, så du får masser af succeser med din surdej fremover.
  • En klat af min surdej (med mindre du har din egen allerede), som du kan arbejde videre med derhjemme.
  • Et par af mine favoritopskrifter.
  • Frokost, vand, kaffe og lidt sødt.

Du skal selv medbringe:

  • Røremaskine. Hvis du ikke har en, så skriv det i en mail til Anne, så finder vi en løsning.
  • En hævekurv. Hvis du ikke har en, så medbring et stort dørslag eller si.
  • Et viskestykke.
  • En brødkurv eller brødpose.
  • Køkkenvægt

Kurset undervises på grundniveau, og er perfekt til dig som ikke bager med surdej endnu eller lige er startet. Det vil også være super for dig som har bagt med surdej i et stykke tid, men rammer ind for mange udfordringer undervejs.

Materialepris (som afregnes med underviseren): 175 kr.

Dette dækker ingredienser og forplejning.