Skip to content

Vidste du, at du ved hjælp af søgefunktionen, forstørrelsesglasset til højre ved siden af varekurven, nemt og hurtigt kan finde netop dit kursus. Skriv søgeord som f.eks. spansk og du vil få vist vores udvalg. Du kan også søge på by, underviser, fagområde m.v.

Tyskundervisning i FOF

Tysk-café 5. og 6. klasse

Synes du også, at tysk er et svært sprog?

Det er der mange børn og unge, der synes, men jeg vil her gerne vise dig/jer, at tysk sagtens kan læres og at det faktisk er et nemt sprog.

Jeg vil forklare lidt om sprogets opbygning og prøve forklare grammatikken på en spiselig måde, så vi sammen kan aflive myten om, at tysk er et forfærdeligt sprog.

Vi vil sammen arbejde med lette tekster, snakke om dem og få nye ord ind på harddisken. Medbring gerne egne undervisningsmaterialer og spørgsmål, som jeg gerne hjælper med at besvare.

Vær opmærksom på klassentrin; 5. & 6. klasse er om formiddagen og elever i overbygningen er velkomne om eftermiddagen.

På opfordring er der også oprettet en café for elever på ungdomsuddannelser; STX, HHX, HTX eller andre.

Vi serverer saft og kage, så vi ikke få grammatikken galt i halsen!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 15.02.2023 09:30-12:00 FOF - Brogårdsvej 2 Juliane Overgaard
Juliane underviser i tysk i Struer og er skoleleder
Underviser

Juliane Overgaard

Jeg er skoleleder ved FOF og underviser i tysk i Struer. Jeg er uddannet oversætter og tolk i tysk og har i mange år undervist i tysk på efterskoler, handelsgymnasiet, i virksomheder og siden 2013 hos FOF.

Jeg lægger vægt på dette i min undervisning:

• Høj faglighed

• Humørfuld og uhøjtidelige atmosfære

• Alsidige og nutidige undervisningsmaterialer

Det jeg allerbedst kan li' ved at undervise i tysk er, at jeg kan styrke kendskabet til fremmedsprog og derigennem klæde deltagerne på til at kunne gebærde sig sprogligt og kulturelt syd for grænsen. Jeg brænder for sprog og kommunikation og glæder sig over de mange, der deler min interesse!

Det er kunne fremmedsprog er forbundet med så mange fordele. Man kan få fuld valuta for pengene, hvis man på rejse i Tyskland er i stand til at sige enkle sætninger på tysk. Så åbner der sig helt andre døre, end hvis man forsøge at hutle sig igennem på eksempelvis engelsk.

Citater fra tidligere deltagere på mine hold:

 - Niels ”Jeg synes, vi er kommet en hel del videre, især med grammatikken, Juliane er motiverende, altid i godt humør og klar med en frisk bemærkning, hvis man kommer til at tale ”sort”

- Kaj "Juliane fik den tyske grammatik til at blive næsten spændende”