Skip to content

Om hvordan minkene forsvandt ud af minksagen

 

Foredrag - debatforum

Om hvordan minkene forsvandt ud af minksagen

- Foredrag med Mathilde Walter Clark
Onsdag den 18. september kl. 19 på Odder Gymnasium, Østermarksvej 25

 

I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie der blev fortalt. Vi hørte om papir — om jura og hjemmel og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige. Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting ændrer historien sig fundamentalt.

 

Som var det en kriminalgåde følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden — til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier vi bliver præsenteret for taget grundigt ved vingebenet.

 

Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen, ”Det blinde øje”, hvor vi får helt nyt perspektiv — ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv. ”Det blinde øje” har vundet Politikens Litteraturpris 2023 og Weekendavisens Litteraturpris 2023.

 

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Odder Debatforum og Odder Bibliotek.

 

Billetter á 125 kr. + gebyr kan købes her: https://www.odderbilletten.dk/?ytroute=/arrangementer/34421/mathilde-walter-clark-om-hvordan-minkene-forsvandt-ud-af-minksagen/
Se arrangementet på Odder Biblioteks hjemmeside her: https://www.bibliotek.odder.dk/arrangementer/voksne/om-hvordan-minkene-forsvandt-ud-af-minksagen-foredrag-med-mathilde-walter-clark