Skip to content
Efterfødselstræning i FOF

Efterfødsel- og Babymotorik

Efterfødsel- og Babymotorik

Dette er et helheds tilbud, hvor der er fokus på både mor og barn. Efterfødselstræning for moderen og babymotorik for barnet.

Babymotorik:

Forløbene er opbygget ud fra min viden om neurologi, udviklingspsykologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt.

Med afsæt i denne viden, vil der blive anvendt forskellige redskaber og teknikker til at stimulere de 3 basale sanser: balancesansen, muskelledsansen og berøringssansen.

Babymotorik styrker barnet, og giver det en god start på livet. Det giver børnene gode forudsætninger til en god indlæring samt motorisk udvikling. 

I løbet af kurset vil vi: 

  • Lege en række lege, som styrker barnets sansemotorik, der er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan nemt udføres hjemme.
  • Synge og lave bevægelser, der styrker barnets sanseintegration og motorik.
  • Forældrene vil blive vejledt om barnets nuværende og nærmeste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være gode for det enkelte barn.
  • Der bliver taget udgangspunkt i det individuelle barn, hvis der er særlige behov i forhold til udviklingen.

Det er vigtigt for mig, at skabe en god relation til dig og dit barn - dvs. at jeg lytter til dit barn og respektere jer begge, så der bliver en ligeværdig relation.

Efterfødselstræning:

Jeg vil gerne sikre dig sund (genop-)træning efter graviditet og fødsel med fokus på kropsbevidsthed, en funktionsdygtig bækkenbund og kerne - og en god og balanceret holdning. Træningen skal også styrke din krop, så du er rustet til de opgaver, som hverdagen kræver af dig som mor. Igennem træning og leg med hverdagsbevægelser støtter vi dine mavemuskler i at samle sig godt igen, og vi hjælper dig til at genopbygge din forsidestabilitet og -styrke, så du tør bruge og tro på dine mavemuskler igen efter graviditeten.

På Efterfødselsholdet træner vi på måtte med modstand fra egen kropsvægt og forskellige styrkeøvelser.

Vi tilpasser træningen til den enkelte, når der er individuelle behov -  med pilatesøvelser, styrke og lidt puls.