Skip to content

Kulturhøjskolen Odense

Kulturhøjskolen Odense

8 foredrag - én samlet pakke - én pris

Velkommen til 8 fredage i Marienlystcentret, Windelsvej 138,5000 Odense C., hvor der er godt med albuerum og gode parkeringsmuligheder.
Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 - 12.00.

Inkluderet i prisen er kaffe samt et rundstykke med smør og ost.

Værter på Kulturhøjskolen er:
Helge Pasfall, Kirsten Eis-Hansen og Musse Olesen.

Program for efterår 2022

Udenrigsminister i krig og fred

Fredag den 7. oktober 2022
Per Stig Møller, dr. phil, fhv. minister m.m.

Minder og anekdoter fra hans tid som udenrigsminister og oplevelser og betragtninger vedrørende verden dengang.
Nogle bud på verden af i dag – måske aktualiseret af Ruslands invasionen i Ukraine.


Den aktuelle politiske situation
Fredag den 14. oktober 2022
Troels Mylenberg, journalist, mediekritiker, kommentator, foredragsholder, vært TV2

Dansk politik lige nu – et røntgenbillede af den aktuelle politiske situation – med tråde tilbage i den politiske Danmarks historie.
Hvor står partierne, hvem er på vej op, hvem er på vej ned. Og hvilke emner er det strømførende i dansk politik lige nu.

 

Arvegods
Fredag den 28. oktober 2022
Preben Kok, forfatter, sjælesørger og pensioneret sognepræst

Når et menneske har levet i over 70 år, er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som kan være til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer. De yngre generationer i dag lever en mere individualistisk livsstil og mangler ofte noget at læne sig op ad, når livet brænder på.
Foredraget sætter fokus på, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende, og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer.

 

Klima og miljø
Fredag den 4. november 2022
Tim Vermund (A), Klima- og miljørådmand i Odense Kommune

Odense Byråd har en ambitiøs plan om, at Odense senest i 2030 skal være klimaneutral. Men hvordan?
Hør Tim Vermund fortælle om, hvordan vi alle skal vænne os til at gøre en aktiv indsats for at sikre et klima, vi kan være bekendt over for de kommende generationer. Det kræver svære beslutninger, men kommer også til at rumme en masse positive forandringer – vi får renere luft og en kønnere og grønnere by.

 

Udsendt - en sygeplejerskes oplevelser fra felten
Fredag den 11. november 2022
Jacob Hasle Nielsen, intensivsygeplejerske og Master of Disaster Management

Når en naturkatastrofe eller en krig hærger, sender Røde Kors ofte deres felthospitaler ud for at forsøge at afhjælpe lidelsen. Siden 2013 har Jacob Hasle Nielsen været en del af disse indsatser – både i Afghanistan, Nepal, Irak, Kuwait, Sydsudan og Mali. Vi skal høre om de meget forskellige opgaver en sygeplejerske står med i felten. Vi skal høre om sorg, glæde, angst, kedsomhed, ar på sjælen – og tilfredsstillelsen ved at hjælpe andre mennesker.

 

Den fantastiske historie om pigen, der ville flyve
Fredag den 18. november 2022
Aase Thomassen, forfatter blandt andet til bogen La Norma.

En gribende beretning om Norma Nielsen, som 14 år gammel blev sendt bort med en fremmed og under slavelignende forhold blev oplært som trapezkunstner. 16 år gammel debuterede hun under navnet La Norma. Overalt oplevede La Norma publikums begejstring, men bag det smilende ydre gemte hun på en smerte, som hun ikke turde dele mod nogen. 83 år gammel fortalte hun sin beretning til Aase Thomassen.

 

Nå, og hvad får du så tiden til at gå med? Om at blive gammel...
Fredag den 25. november 2022
Johannes Andersen, samfundsforsker, forfatter, foredragsholder.

Når man træder ind i pensionisternes rækker, mødes man ofte med spørgsmålet: Nå, og hvad får du så tiden til at gå med? Et spørgsmål der både rummer omsorg og interesse, samtidig med at det også indeholder elementer af en udbredt aldersdiskrimination.

Johannes Andersen ser nærmere på denne sammenhæng med kritiske briller. Endvidere åbnes der i foredraget for en diskussion af de faser, man gennemlever som gammel. I den forbindelse fremhæves betydningen af de gamles virke og samvirke, ikke mindst som frivillige i politik, kultur og sociale hjælpeorganisationer.

 

Vinterens stemme
Fredag den 2. december 2022
Violinist Hanne Askou og accordeonist Frode Andersen er begge solistklasseuddannede klassiske musikere med et alsidigt virke i dansk musikliv.

Duo Askou//Andersen vil på baggrund fra titlerne på de to album, de har udgivet, give en koncert med udgangspunkt i den aktuelle årstid. Stemningsfulde, kammermusikalske arrangementer af danske årstidssange og nordisk folkemusik, ledsaget af oplysende og muntre fortællinger om musikken og komponisterne.

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.