Skip to content

Aftenskolen er åben for alle uden krav om coronapas, men vi skal naturligvis opfordre til rettidig omhu, så man ikke møder op med symptomer på sygdom. Så hjælpes vi ad med at passe på hinanden! (Der skal dog forevises coronapas til Kulturhøjskolen).

Kulturhøjskolen Odense

Kulturhøjskolen Odense

Velkommen til 8 fredage i Marienlystcentret, Windelsvej 138, 5000 Odense, hvor der er gode parkeringsmuligheder.

Værter på Kulturhøjskolen er Helge Pasfall, Kirsten Eis-Hansen og Musse Olesen.
 
Inkluderet i prisen er kaffe samt et rundstykke med smør og ost. 


Fredag den 11. februar 
Eventyr med is i maven
Asbjørn Skjøth Bruun, ingeniør og ultraskiløber 

Kom med på et grønlandseventyr! Tidligere medlem af Siriuspatruljen, Asbjørn Skjøth Bruun, tager os med til livet ved Slædepatruljen SIRIUS og 26 måneder med hunde, slæde, ski, hårdt vejr, storslået natur og ubrydeligt kammeratskab – og det at turde følge sine mål. Alt sammen krydret med røverhistorier fra den yderste forpost af rigsfællesskabet …  

 

Fredag den 25. februar 
Det fynske roboteventyr
Carsten Steno, businessjournalist og bogskribent 

Hvordan gik det til, at Odense og Fyn blev centrum for robotudvikling? Hvor står klyngen af robotvirksomheder i dag, og hvad bringer fremtiden? Carsten Steno har skrevet to bøger om den fynske robotindustri og følger udviklingen nøje. Han har været erhvervsredaktør på Børsen, Berlingske, Erhvervsbladet og er nu seniorjournalist.

 

Fredag den 11. marts 
Borneo – tæt på penan-folket 
Mikael Rothstein, ph.d., religionshistoriker 
Mikael Rothstein har siden 2005 næsten hvert år besøgt nogle af verdens sidste nomadiske jæger-samlere, penan, i Borneos regnskov. Menneskehedens historie strækker sig over ca. 300.000 år, og i 99% af tiden har vi levet som jæger-samlere. Det er altså på én og samme gang en meget typisk kulturform, og samtidig et samfund, som er meget anderledes i forhold til vores eget.

 

Fredag den 18. marts
Kina efter corona – storhed eller fald
Jan Larsen, journalist og tidl. DR-korrespondent i Kina 

Kina er kommet ud over corona-krisen hurtigere end alle andre, men ender de med at snuble i deres egen succes? Vi sætter spot på Kina lige nu med den buldrende økonomi, en presset præsident – bl.a. pga. udviklingen i Hongkong – samt det kinesiske familie- og arbejdsliv, heraf konsekvenserne af fire årtier med 1-barns politik og en arbejdsuge på 72 timer!

 

Fredag den 25. marts
Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn
Nadia Plesner, kunstner, forfatter og nødhjælps-iværksætter

Nadia Plesner er kendt for sit store engagement i nødhjælpsarbejde og for sit fokus på global uretfærdighed. Hun er også kvinden, som taskefirmaet Louis Vuitton lagde sag an mod pga. maleriet Darfurnica, hvor en afrikansk dreng bærer en Louis Vuitton-taske. Hun fortæller med humor og indlevelse om sine egne op- og nedture – herunder kampen mod modegiganten. 

 

1. april
I forbrydelsens verden
Bent Isager-Nielsen, fhv. politiinspektør, efterforsknings- og drabschef

Med en livslang og omfattende karriere indenfor politiet, herunder mange år som efterforsker, kender den nu pensionerede Bent Isager-Nielsen sit fag til fingerspidserne og har talrige opklaringer af alvorlige forbrydelser bag sig. Han er en medlevende fortæller om de dystre sider af vores samfund, og han har en unik evne til at perspektivere de mange sager og deres betydning. 

 

Fredag den 8. april
Refrain-sangerinder i 50’erne 
Lise Nees, sangerinde og sangpædagog

Vi nyder en skøn formiddag i sangens tegn med Lise Nees, som er uddannet klassisk sanger fra Det Fynske Musikkonservatorium og siden i musicalsang i New York hos Barbra Streisands sanglærer. Vi skal på en dejlig rejse tilbage i tiden til 50’ernes refrainsangerinder – og man må hjertens gerne synge med!  

 

Fredag den 22. april
”Perker”-piger på kanten – fra dobbeltliv til ærlighed
Nadia Mansour, ph.d. og adjunkt 

Hvad sker der, når en ung muslimsk pige fra Vollsmose beslutter sig for at spare sammen til at flytte hjemmefra, fordi hun vil være selvstændig? Hvad sker der, når hun gør det – og hvordan ser hendes voksenliv ud? Dette er Nadia Mansours personlige historie. En vild fortælling om ære, skam, ensomhed og konsekvenserne ved at vælge et anderledes liv end det, der forventes af én. 

 

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, og der kan ikke købes billet til de enkelte foredrag.
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.
Læs mere og køb billet på www.fof-ofm.dk eller ring til os på 6611 6845.