Skip to content

Vi oplever i øjeblikket fejl i adresser ved enkelte tilmeldinger. Hvis du oplever at du ikke kan vælge din adresse ved tilmelding, så kontakt os gerne på info@fof-ofm.dk eller tlf.: 6611 6845

Essay skrivning

Essayet

Essayet

Fredagskursus - fordyb dig i essaygenren

Hvad er et “essay”? - Og hvad er det der gør, at den gamle genre stadig er så relevant i vores tid? Disse spørgsmål danner rammen om kurset, hvor vi skal se på hvad der gør et essay til et essay - og prøve vores tanker om emner og form af i praksis ved hjælp af små fælles skriveøvelser, samt ved at arbejde på vores egne personlige essaytekster, som vi læser sammen og giver feedback på i plenum.

Kurset vil veksle mellem oplæg, øvelser og fælles læsninger, og små inspirationsture ud i byen vil forekomme, da essayets form - som vi skal se - har dybe rødder i vandringens frie tænkemåde og praksis. Vi læser essays af så forskellige forfattere som Michel de Montaigne, Karl Ove Knausgård, Suzanne Brøgger, Inger Christensen og David Foster Wallace.

Kurset kræver ingen forkundskaber, og henvender sig til alle med interesse for essaygenren og med nysgerrighed på hvad den kan i forhold til ens egen skrift.

Der vil være kortere hjemmelæsningstekster fra gang til gang.

Datoer:

19/3, 9/4, 23/4, 7/5 og 21/5 2021.