Skip to content

Vi holder sommerferie! Fra fredag den 2. juli holder kontoret og telefonerne sommerferie, og åbner op igen onsdag den 4. august.

Øl

Bryg din egen øl

Bryg din egen øl

Bryg din egen øl

Livet er for kort til billige gennemsnitsbajere fra supermarkedet. Øl skal nydes, og der findes heldigvis store mængder af spændende og smagfulde typer af øl, som kan berige tilværelsen. Disse kan du udforske sammen med os, når der skal brygges øl. Og brygger vi selv, så har vi direkte indflydelse på at fremstille et bæredygtigt produkt.

På dette kursus bliver du instrueret af brygmester Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød, som har råvarerne med til godt øl, som vi brygger på hans bryganlæg. I løbet af kurset gennemgår vi:

  • Mæskning - dvs. aktivering af maltens enzymer og omdannelse af stivelse til forgærbar sukker.
  • Urtekogning - urten koges op sammen med humle og eventuelle andre smagsgivende krydderier.
  • Urten afkøles og gæren tilsættes.
  • Undervejs gennemgår vi øllets fire råvarer: Malt, humle, gær og vand. Vi kommer også ind på hvordan byg bliver til malt.
  • Vi snakker om hygiejne, udstyr, værktøjer, arbejdsmetoder m.v.
  • Vi gennemgår, hvordan bryggen gærer færdigt derhjemme, hvordan der karboneres, beregning af alkoholprocent og hvordan øllet tappes på flasker eller fade.

Du får en brygvejledning med hjem sammen med brygrapport og brygopskrift samt ca. 5 l øl, som skal gære færdigt derhjemme.

Klaus tager en god opskrift på en pale ale med, som vi skal brygge. Kurset er planlagt til at vare ca. 6 timer, og der vil være lidt forplejning undervejs.

Kurset er tilrettelagt udenfor Folkeoplysningen