Skip to content

Vi holder efterårsferie. Vi ser frem til at kunne hjælpe dig igen mandag d. 25. oktober.

Øl

Bryg din egen øl

Bryg din egen øl

Livet er for kort til billige gennemsnitsbajere fra supermarkedet. Øl skal nydes, og der findes heldigvis store mængder af spændende og smagfulde typer af øl, som kan berige tilværelsen. Disse kan du udforske sammen med os, når der skal brygges øl. Og brygger vi selv, så har vi direkte indflydelse på at fremstille et bæredygtigt produkt.

På dette kursus bliver du instrueret af brygmester Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød, som har råvarerne med til godt øl, som vi brygger på hans bryganlæg. I løbet af kurset gennemgår vi:

 • Mæskning - dvs. aktivering af maltens enzymer og omdannelse af stivelse til forgærbar sukker.
 • Urtekogning - urten koges op sammen med humle og eventuelle andre smagsgivende krydderier.
 • Urten afkøles og gæren tilsættes.
 • Undervejs gennemgår vi øllets fire råvarer: Malt, humle, gær og vand. Vi kommer også ind på hvordan byg bliver til malt.
 • Vi snakker om hygiejne, udstyr, værktøjer, arbejdsmetoder m.v.
 • Vi gennemgår, hvordan bryggen gærer færdigt derhjemme, hvordan der karboneres, beregning af alkoholprocent og hvordan øllet tappes på flasker eller fade.

Du får en brygvejledning med hjem sammen med brygrapport og brygopskrift samt ca. 5 l øl, som skal gære færdigt derhjemme.

Klaus tager en god opskrift på en pale ale med, som vi skal brygge. Kurset er planlagt til at vare ca. 6 timer, og der vil være lidt forplejning undervejs.

Kurset er tilrettelagt udenfor Folkeoplysningen

Information

 • Dato 20.11.2021-20.11.2021
 • Adresse FOF Vindegade 74
  Vindegade 74
  5000 Odense C
 • Lokale køkken
 • Bemærkninger Livet er for kort til billige gennemsnitsbajere fra kiosken. Øl skal nydes, og der findes heldigvis store mængder af spændende og smagfulde typer af øl, som kan berige tilværelsen. Disse kan du udforske sammen med os, når der skal brygges øl. På dette kursus bliver du instrueret i ølbrygning af brygmester Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød, som gennemgår hele brygprocessen og råvarerne. Det hele tager seks timer, og Klaus sørger for både at medbringe sit gode humør og ikke mindst sit bryganlæg. Efterfølgende vil du kunne tage bryggen med hjem, hvor den skal gære færdigt. Vi kommer også omkring karbonering, beregning af alkoholprocent og tapning til flasker eller fade. Prisen er inkl. råvarer og 5 liters demijohn til at tage med hjem. Kurset er tilrettelagt udenfor folkeoplysningsloven.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 20.11.2021 10:00-16:00 FOF Vindegade 74 Klaus Ankerstjerne Eriksen

Klaus Ankerstjerne Eriksen