Skip to content

Cider

Cider

Cider er en fermenteret drik fremstillet på mosten fra æbler.

 

Medbring:

På dette ciderkursus medbringer du selv dine egne æbler, medbring 20 til 40 kg modne æbler. Nedfaldsæbler skal være skyllede og rene.
Vi har presseudstyret, en gærstarter og en gærspand.

 

Du får:

Du får din most med hjem og får vejledning i, hvordan cideren skal passes. Til næste sommer har du en herlig cider.

 

På kurset gennemgår vi:

  • De forskellige sorter af æbler, der er egnet til cider - og hvilke egenskaber de har.
  • Gæringsforløbet og noget om gæren vi anvender.
  • Behandling af råvarer, herunder pressemetoder, rengøring af udstyr og råvarer, tapning, udvikling af CO2, som gør cideren behagelig mousserende.
  • Andre vigtige spørgsmål, der har betydning for en god cider.

I kursusprisen medfølger en 17 liters gæringsspand, gærrør og en skriftlig vejledning, som gennemgår cider-fremstilling - punkt for punkt - fra æble til de liflige dråber kan drikkes.

Vi skal selvfølgelig også smage på en cider.

 

Kurset er planlagt til at vare ca. 4 timer. Husk at tage dine egne modne æbler med.