Skip to content

Vi er i gang med at oprette efterårets kurser, kurserne kommer løbende på hjemmesiden indtil alle hold er klar fra midt juni.

oel-kurser-fof-odense

Bryg dit eget øl

Hjemmebrygget øl

Livet er for kort til billige gennemsnitsbajere fra supermarkedet. Øl skal nydes, og der findes heldigvis store mængder af spændende og smagfulde typer af øl, som kan berige tilværelsen. Disse kan du udforske sammen med os, når der skal brygges øl. Og brygger vi selv, så har vi direkte indflydelse på at fremstille et bæredygtigt produkt.

På dette kursus bliver du instrueret af brygmester Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød, som har råvarerne med til godt øl, som vi brygger på hans bryganlæg. I løbet af kurset gennemgår vi:

 • Mæskning - dvs. aktivering af maltens enzymer og omdannelse af stivelse til forgærbar sukker.
 • Urtkogning - urten koges op sammen med humle og eventuelle andre smagsgivende krydderier.
 • Urten afkøles og gæren tilsættes.
 • Undervejs gennemgår vi øllets fire råvarer: Malt, humle, gær og vand. Vi kommer også ind på hvordan byg bliver til malt.
 • Vi snakker om hygiejne, udstyr, værktøjer, arbejdsmetoder m.v.
 • Vi gennemgår, hvordan bryggen gærer færdigt derhjemme, hvordan der karboneres, beregning af alkoholprocent og hvordan øllet tappes på flasker eller fade.

Du får en brygvejledning med hjem sammen med brygrapport og brygopskrift samt ca. 5 l øl, som skal gære færdigt derhjemme.

Klaus tager en god opskrift på en pale ale med, som vi skal brygge. Kurset er planlagt til at vare ca. 6 timer, og der vil være lidt forplejning undervejs.

Kurset er tilrettelagt udenfor Folkeoplysningen

Information

 • Dato 04.11.2023-04.11.2023
 • Adresse FOF Vindegade 74
  Vindegade 74
  5000 Odense C
 • Lokale køkken, 1. sal
 • Bemærkninger Kurset er planlagt til at vare ca. 6 timer, og der vil være lidt forplejning undervejs. Prisen er inkl. råvarer og 5 liters demijohn til at tage med hjem.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 04.11.2023 10:00-16:00 FOF Vindegade 74 Klaus Ankerstjerne Eriksen
Laus Ankerstjerne Eriksen underviser FOF

Klaus Ankerstjerne Eriksen

Jeg hedder Klaus Ankerstjerne Eriksen og er fra den gode årgang 1959 ;-) 
Jeg er uddannet datamatiker og merkonom. I 2013 stiftede jeg ”Magtenbølle Honning & Mjød”.

Det er mest mjød jeg brygger, men har også lavet en del godt øl og cider. Jeg har afholdt mange kurser i ølbrygning samt fremstilling af mjød og cider for aftenskoler, foreninger og andre virksomheder. Det har været en spændende proces og jeg oplever, at det selvforsynende køkken er populært.

Mange laver mad fra egne råvarer direkte fra køkkenhaven, fra bistaderne, fisketuren, jagten m.m.. Fremstilling af øl, mjød, cider og vin – gerne fra egne råvarer – er også populært i det selvforsynende køkken. Mit mål er at udbrede kendskabet til, hvordan man kan lave sit eget øl, vin, mjød og cider.