Skip to content

OBS. - VORES HJEMMESIDE VIL DESVÆRRE VÆRE LUKKET FOR TILMELDINGER FRA DEN 28. SEPTEMBER KL. 17:00 TIL 2. OKTOBER KL. 06:00 GRUNDET OPDATERINGER

Vinsmagning-odense-fof

Vinkursus

Lær at bedømme og sætte ord på vin

I dette forløb behøver du ingen forudsætninger for at deltage – blot en god gang nysgerrighed! 

Du lærer at smage, bedømme og ”sætte ord” på en vins kvalitet ud fra nogle kriterier, som kan være ukendte for selv de mere rutinerede smagere. Vores menneskelige sanser er skarpere, end de fleste tror. Med ganske lidt træning vil du blive overrasket over, hvordan du vil blive i stand til at vurdere ting som garvesyre, frugtsyre, duft, fylde, alkohol, længde på eftersmag m.v. På baggrund af disse forhold, tager vi skridtet videre og arbejder også med vin- og madsammensætning.  

Undervejs kommer vi omkring vinlande som Frankrig, Italien, Spanien og den oversøiske verden. Vi taler om forhold som jordbund, klima, druer og måder at lave vin på. Det hele foregår i en afslappet atmosfære, hvor der ud over en analytisk tilgang også skal være plads til at nyde vinene. Vi smager 4 vine per undervisningsgang.

Udgift til vin kr. 65,- pr. gang afregnes direkte med underviseren, der er sommelier. 

Information

  • Dato 25.10.2023-06.12.2023
  • Adresse FOF Vindegade 74
    Vindegade 74
    5000 Odense C
  • Lokale 17, 1. sal
  • Bemærkninger Lær at smage, bedømme og sætte ord på vin – ud fra kriterier som garvesyre, frugtsyre, duft, fylde, alkohol, længde på eftersmag m.v. Du behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage, og det hele foregår i en afslappet atmosfære. Vi smager på 4 vine pr. undervisningsgang og kommer både omkring Frankrig, Italien, Spanien og den oversøiske verden. Udgifter til vin kr. 70 pr. gang afregnes direkte med underviseren, der er sommelier.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 25.10.2023 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
2 Onsdag 01.11.2023 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
3 Onsdag 08.11.2023 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
Se alle Se færre

Jimmi Korsholm

”I 2008 smagte jeg en vin, som var en sand smagseksplosion. Dengang kendte jeg knap nok forskel på Riesling og Chardonnay, men jeg sprang hovedkulds ud i en uddannelse som sommelier. Siden dengang har vin været en kæmpe del af mit liv med utallige vinsmagninger, kurser og foredrag om vin. 

Vinens verden kan virke stor og uoverskuelig, men jeg gør det forhåbentlig nemmere for folk at få et overblik, så de ved, hvad de skal kigge efter, når de handler eller bestiller vin.” 


Jimmi Korsholm, sommelier og underviser i vinkurser 

Baggrund:

  • Uddannet sommelier ved Vinakademiet i København
  • Cand.scient. i Idræt & Sundhed fra Syddansk Universitet