Skip to content
Du har det som du trækker vejret kursus FOF

Du har det, som du trækker vejret.

Du har det, som du trækker vejret.

Åndedrætsworkshop med foredrag og 4 gange åndedrætstræning

I gennemsnit trækker vi vejret 20.000 gange om dagen. Hos de fleste af os sker det for det meste, uden af vi tænker nærmere over det.

Vores moderne livsstil sætter imidlertid flere og dybere spor og åndedrættet kan gå hen og blive direkte uhensigtsmæssigt af forskellige årsager. Vi opdager det ikke, for vi trækker jo vejret.

Workshoppen henvender sig til dig, der for eksempel oplever uro, stress, manglende energi, søvnproblemer eller rent fysisk har svært ved at få trukket vejret dybt. En mere bevidst og målrettet træning af åndedrættet kan få direkte positiv indvirkning på alle disse ting.

Du får bedre mulighed for at mærke forskellen på egen krop, når du først forstår åndedrættets funktion og begynder at arbejde konkret med det. Vi starter derfor med et indledende foredrag, hvor der bliver sat spot på åndedrætsfunktionen, så vi kan få øje på alle de steder, hvor den har en enorm betydning for vores livskvalitet i hverdagen.

Åndedrættet er så at sige vores ”motor”, idet over 90 % af vores energi faktisk kommer herfra og så er det samtidig en slags dirigent for vores nervesystem. Den efterfølgende træning består i enkle åndedrætsøvelser, men også i forskellige fysiske øvelser, der skal smidiggøre strukturer omkring skuldre, brystkasse, mave og bækken. 

Der arbejdes både med redskaber og med strækøvelser. Øvelserne laves liggende, stående og/eller siddende. Kan du ikke ligge på en måtte, kan du stadig være med, da de fleste øvelser kan laves på en stol.

Ønsker du en mere dynamisk træning, der også er centreret omkring åndedrættet, så er Pilates måske noget for dig?

Heidi er uddannet pilatesinstruktør og åndedrætscoach og underviser ud fra, hvordan vores åndedræt og kroppens bevægeapparat hænger naturligt sammen.