Skip to content

Lær yoga fra bunden

Lær yoga fra bunden

Hvad er yoga?

Det er et stort spørgsmål, som du kan få meget forskellige svar på alt efter, hvem du spørger. Oprindeligt er det en måde at leve på - en livsfilosofi, men i Vesten er den fysiske del blevet taget ud, og blevet populær som motionsform. I dag findes der rigtig mange stilarter indenfor yoga, så det kan være en jungle at finde rundt i, hvis du gerne vil i gang.

På dette kursusforløb over otte gange tager vi hul på emnet om, hvad yoga er for en størrelse. Vi starter i den mildere ende med sekvens i "Blid Hatha Yoga", som vi så bygger videre på hen over ugerne. På den måde får du en fornemmelse af, hvad forskellen er på fire typer af yoga; Blid Hatha Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa yoga og Yin Yoga.

Du bliver introduceret til de mest brugte yogastillinger som f.eks. "nedadvendt hundestræk" (den på billedet) og "Kriger I og II", teknik og modifikationer efter din styrke, smidighed og knoglebygning samt udvalgte begreber inden for yogafilosofi.

Hver gang bliver der lidt teori samt noget teknik til, hvordan stillingerne kan udføres. Vi skal også lave en yogapraksis, som kommer til at vare 60-75 minutter.

Medbring

Tag tøj på, du kan bevæge dig i - det er lige meget, som du foretrækker tætsiddende eller løsthængende. Du er velkommen til at medbringe din egen yogamåtte, men kan også låne alt, hvad du skal bruge til din praksis på FOF.