Skip to content

OBS. - VORES HJEMMESIDE VIL DESVÆRRE VÆRE LUKKET FOR TILMELDINGER FRA DEN 28. SEPTEMBER KL. 17:00 TIL 2. OKTOBER KL. 06:00 GRUNDET OPDATERINGER

Oplev et anderledes København

Besøg Børsen og Vridsløselille på turen til København

2-dages busrejse 22. - 23. november 

 
Velkommen til en unik oplevelse, når vi besøger København. I forbindelse med ”Matadorerne” har vi fået et glimt af den smukke og historiske bygning Børsen indefra. Vi har været så heldige at få lov til at komme på besøg på Børsen, som stod færdig med spir i 1625 og dermed er ét af de ældste huse i København. 
I 1855 blev den udtjente bygning købt af Grosserer-Societetet og indrettet til aktiebørs. I den forbindelse blev den også forsynet med røde mursten, for det mente man i datiden "hørte sig til" på en Christian IV-bygning. I bygningen kan man bl.a. se finansfyrsten C.F. Tietgens gamle kontor. Én af Københavns første telegrafer blev også installeret her.  
Turen byder også på et besøg på det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, som blev bygget på en øde mark i 1800-tallet, og det 15.000 m² store såkaldte ”Forbedringshus på Vridsløselille Mark” stod klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadig omkranser fængslets 30.000 m² store areal den dag i dag. 
 
Dag 1 
Efter opsamling kører vi mod Sjælland og holder en kort pause undervejs, inden vi ankommer til København. Vi starter med at køre til Vor Frelsers Kirke, hvor vi besøger kirken, men der er også mulighed for at besøge Vor Frelsers Kirkes ikoniske tårn, der rummer kirkens seks store klokker, som indgår i kirkens fantastiske klokkespil med hele 48 klokker - et klokkespil, som har en helt speciel betydning for Christianshavn.  
Herfra kører vi til Børsen, hvor vores rundvisere står klar til at tage os med rundt i de historiske lokaler, mens vi nyder et glas vin eller øl.  
Idéen til Børsen var, at Christian IV ville sætte gang i Københavns handel, og dermed skulle bygningen kunne huse to gange 20 boder, da den åbnede. På det tidspunkt var Børsen omkranset af vand på tre sider, så skibe kunne sejle direkte op og losse varer. Og de fineste varer var at købe i bygningen, hvor der var adgang ad rampen mod Københavns Slot - bagved var broen til det nybyggede Christianshavn. Tårnet blev bygget af kongens fyrværkerimester, og dragerne var i stand til at spy ild under kongens store fester. 
Efter en dejlig rundvisning kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Fælles middag.  

Dag 2 
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører en kort byrundtur i København, inden vi kører til bydelen Albertslund og besøger det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, der i mere end 160 år har stået som et kendt vartegn for både bydelen og for danske og udenlandske ”Olsen Banden”-fans.  
Vi får en rundtur i fængslet, som komplet med dets autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb ikke blot vidner om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. 
Efter en ”fængslende” rundtur kører vi til Roskilde, hvor der er mulighed for en sen frokost og måske et besøg i Domkirken, inden vi kører retur til vores hjembyer.  
 
Inkluderet i prisen:  
Bustransport tur/retur 
1 x overnatning m/morgenmad (få enkeltværelser til rådighed ved forespørgsel - tillæg kr. 495,-)
1 x sandwich (dag 1) 
1 x middag 
1 x besøg på Børsen inkl. 1 drink 
1 x besøg på Vridsløselille Statsfængsel 
1 x tur til Roskilde 
Dansk rejseleder 

 
 
Opsamling: 
Kl. 07.00 – FOF Sønderborg, Kasernen 
Kl. 07.45 – Afkørsel 68 v/OK Hammelev, Lysbjergvej 
Kl. 08.30 – Fredericia, v/Rema 1000, Strevelinsvej 
Kl. 08.45 – Afkørsel 58b/Middelfart  
Kl. 09.30 - Odense, Rosengårdcentret v/Shell  
Kl. 10.00 – Nyborg Banegård  
Overnatning på Copenhagen Island

Ca. otte dage før afrejse sendes informationer ud omkring turen.  
 

Information

  • Dato 22.11.2023-23.11.2023
  • Adresse
  • Bemærkninger Ved tilmelding til kulturture, udflugter og rejser frafalder vores almindelige afbestillingsregler. Tilmeldingen er bindende med det samme, og betalingen refunderes ikke uanset, hvordan afbud gives. Det er i stedet den tekniske rejsearrangørs afbestillingsregler, der er gældende. Det er GIBA Travel der er teknisk rejsearrangør på denne tur/rejse. Der tages forbehold for trykfejl samt ændringer i programmet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 22.11.2023 07:00-07:00 Gina Banke
2 Torsdag 23.11.2023 20:00-20:00 Gina Banke
Turleder

Gina Banke

Det fynske rejsebureau GIBA Travel arrangerer rejser til en stor del af Europa. 
Ejeren Gina Banke har boet i mere end 16 år i Frankrig og har i alle årene arbejdet inden for turist- og vinbranchen. Hun er rejseleder på mange af rejserne - især vinrejserne til Frankrig - men også til Italien, Tyskland og Spanien. 
Samtidig er Gina Banke også foredragsholder med bl.a. vinrejser men også vinsmagning og madlavning på programmet. 
GIBA Travel arrangerer kvalitetsrejser inden for områderne kultur, velvære, opera, krydstogt og gourmet til et modent publikum. 
Rejserne er med oplevelser ud over det sædvanlige og med et højt fagligt indhold. 
GIBA Travel benytter sig af erfarne rejseledere med en faglig viden inden for området.
”Det er ren forkælelse og godt tilrettelagte og varierede programmer,” siger mange, der har rejst med GIBA Travel siden begyndelsen. Og noget er der om snakken!
GIBA Travel mener, at alle engang imellem har brug for at blive forkælet på den ene eller anden måde:
Få fast chauffør, udflugter med guider, kulinariske oplevelser, ny viden om kultur og historie og se og oplev
noget, du ikke finder andre steder. Noget, der er skønt at glæde sig til, dejligt, mens det varer, og rart at tænke tilbage på.