Skip to content

Udflugt til Gotvedinstituttet og Grundtvigkirken

Udflugt til Gotvedinstituttet og Grundtvigkirken

Gotvedinstituttet og Grundtvig Kirken i København

Kom med på tur til Gymnastikhuset på Frederiksberg, hvor du får mulighed for at være med til Gotved -gymnastik i den gamle sal og en rundvisning i det smukke hus fra 1898.
På turen over Sjælland vil du i bussen få et indblik i gymnastikkens historie, primært historien om Helle Gotved.

En lille teaser: Helle Gotved, blev født i Gymnastikhuset og boede hele sit liv ovenpå gymnastiksalen. I 1945, efter at være uddannet traditionel gymnastiklærer, påbegyndte hun udviklingen af en ny retning inden for bevægelsespædagogik, som blev kaldt Gotvedgymnastik. For at få de rigtige undervisere startede Helle Gotved i 1958 uddannelsen til bevægelsespædagog. Undervisningens mål var at styrke og afbalancere kroppen og derved forebygge kropslige gener. På denne tur får du mulighed for at blive undervist efter Helle Gotveds principper i autentiske omgivelser.

Gymnastikhuset, som er fredet, er tegnet af arkitekten P.V. Jensen, som blandt andet også tegnede Fredens Kirke i Odense og Grundtvigs Kirke i København. Vi besøger kirken med rundvisning efter besøget i Gotvedinstituttet.

Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København er en kirke bygget til minde om præsten, digteren og folkeoplyseren N.F.S. Grundtvig. Kirken er af kunsthistorikeren og præsten Anne-Mette Gravgaard blevet kaldt: en lys og elegant finale på historicismens arkitektur.

Pris.: 750,- kr. 

Prisen inkluderer: bustransport, en sandwich og en flaske vand, rundvisning og mulighed for at deltage i Gotvedgymnastik, rundvisning i Grundtvig kirken, kaffe/te og nybagt kringle + en vand eller øl. 

Husk tøj du kan bevæge dig i. Der vil være omklædningsfaciliteter både for kvinder og for mænd i Gymnastikhuset.

Afgang: 
Med bus fra parkeringspladsen ved Rosengårdscentret (bussen er parkeret i nærheden af letbanestop ”Rosengårdscentret” fredag den 7. oktober 2022 kl.: 09.45.

Hjemkomst til Rosengårdscentret i Odense ca. 18.30