Skip to content

Minikrydstogt fra Stockholm til Helsinki

Minikrydstogt fra Stockholm til Helsinki

Oplev hovedstæderne Stockholm og Helsinki på dette eventyrlige minikrydstogt. Her finder vi skønne storbyoplevelser med de lyse sommernætter og solens varme stråler om dagen. Rejsen byder på byrundtur i Stockholm og Helsinki. Resten af tiden bruges om bord på skibet med en slentretur på dækket, hvor vi nyder udsigten over havet samt ind- og udsejlingen med de smukke skærgårde i Sverige. 

Dag 1
Meget tidlig afgang med bus og vi kører over Helsingør–Helsingborg. Med passende pauser undervejs kører vi langs søen Vätteren og forbi Linköping indtil vi når Stockholm. Vi ankommer sidste på dagen og indkvarteres på hotellet, som ligger i udkanten af Stockholm. Indkvartering og fælles middag. 

Dag 2
Inden vi går ombord på skibet, starter vi med en rundtur i Sveriges hovedstad, hvor vi bl.a. ser Sergels Torv, byens vartegn Stadshuset samt Kongeslottet. Turen fortsætter forbi Ridderholmskirken til Djurgården med Vasa-museet. Her finder vi krigsskibet Vasa, der kæntrede ved udsejlingen til havet i 1628, idet der pludselig kom et vindstød. Skibet sank til bunds og det tog 333 år før Vasa igen så dagens lys. Det var næsten intakt, en enestående kunstskat og Sveriges største turistmål. Herefter kører vi til Gamla Stan, hvor der bliver tid på egen hånd inden vi samles og kører til terminalen. Her går vi ombord på en af Østersøens største krydsningsfærger med gågade, butikker, cafeer og restauranter. Ved ankomsten til skibet, går vi ombord og får tildelt vores udvendige kahytter. Tiden om bord på skibet kan bruges til en slentretur på dækket, nyde udsigten over havet samt ind- og udsejlingen gennem den smukke svenske skærgård.

Dag 3
Vi sejler om natten, og næste dag lægger vi til ved havnen i Helsinki, Finlands smukke hovedstad. Her starter vi med byrundtur, hvor vi bl.a. ser den berømte stenkirke »Temppeliaukio«, som er en af Finlands mest populære attraktioner. Her finder vi et af de mest respekterede eksempler på moderne arkitektur. Kirken er hugget ud i naturlige klipper, som giver en fantastisk akustik. På rundturen ser vi også Domkirken, Operahuset samt Parlamentet. Herefter er der tid til at opsøge markedet på havnen, inden vi atter går ombord på det store skib.

Dag 4
Efter en nats sejlads nyder vi indsejlingen til Stockholm – gennem den stockholmske skærgård, som består af ca. 24.000 øer. Vi sejler meget tæt forbi mange af øerne. En fantastisk oplevelse. Rejsen tilbagelægges fra Danmark til Stockholm tur/retur i komfortabel turistbus med passende pauser undervejs.

Med i prisen:
• Kørsel i 4-stjernet bus
• 1 x overnatning i Stockholm
• 1 x halvpension Stockholm
• 2 x kahyt – udvendig kahyt
• 2 x morgenmad
• 2 x middag inkl. drikkevarer
• 1 x byrundtur Stockholm
• 1 x byrundtur i Helsinki
• 1 x entré stenkirken
• Dansk rejseleder

Opsamling:
Kl. 05.30 – Fredericia Banegård 
Kl. 05.45 – Afk. 58 B v/Middelfart 
Kl. 06.30 - Odense, Rosengårdscenter v/Shell 
Kl. 07.00 – Nyborg Banegård 
Hjemkomst ca. kl. 21.30 – Tåstrup Station. 

Diverse informationer: 
Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program. 

Bemærk:
Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.
Teknisk rejsearrangør er GIBA Travel.
Turen udbydes i samarbejde med andre FOF afdelinger.
Ved framelding til ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende. Læs mere her
Seneste frist for tilmelding er 01.07.2023 
Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.