Skip to content

5000 timer i streg med H. C. Andersen

5000 timer i streg med H. C. Andersen

Foredraget er desværre AFLYST.

(Vi arbejder på om det evt kan flyttes til foråret)

I dette intense foredrag vil du komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C. Andersen-bog, der indeholder meget mere end blot H.C. Andersen-tegninger.
Købke har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016 for hans H.C. Andersen eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger.
Henover 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke skabt en eventyrbog, der henvender sig både til børn, voksne og eksperter.
Købke er gennem hele bogen tro mod H.C. Andersens fantastiske eventyr – så uanset alder vil du altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.

ET UNIKT INDBLIK
Købke har filmet hver en tegnetime hen over de 13 måneder, så på en og samme tid vil du få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Købkes blyant, samtidig med, at du på tætteste hold vil opleve det fysiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Købke gennemgik.
Det til trods påstår Købke den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100 % mentalt til stede i sine H.C. Andersen-tegninger – men kan det nu helt passe?

Hvad har andre oplevet:

"Vi havde booket Kasper Købke til et foredrag om hans H.C. Andersen-værker i sommeren 2022 på Nyborg Strands sommerkursus, der hvert år gæstes af ca. 100 deltagere. Vi fik LANGT mere, end vi havde forventet – foruden virkelig fascinerende fortolkninger af H.C. Andersens liv og eventyr, som i den grad rammer vores nutid – fik vi også et unikt indblik i en meget speciel skabelsesproces. Det er sjældent, at kunstnere så generøst og velvilligt deler ud af, hvordan deres kunst bliver til. Kasper Købkes foredrag er fuldt af liv og skønhed – og alle var meget begejstrede."
Nanna Holm, leder – Nyborg Strands sommerkursus


"Kasper får virkelig publikum til at spidse ører – og til at grine! Og forundres og fascineres. Indblik i hele processen fra omfattende research til tegneproces til færdigt kunstværk er en fin gave til publikum, som han på underholdende og inspirerende vis pakker ud undervejs i foredraget! Fascinerende. Faktuelt. Fantasifuldt. Fantastisk. Karismatisk. Kanon. Kasper. Købke"
Joan Viderø Blomberg, Skoleleder, FOF Sydøst

‘Et foredrag med Kasper Købke er en oplevelse. Det er ikke bare at hans kunstværker er helt fascinerende og indviklede, men i sine foredrag bringer Kasper sine værker endnu mere til live. Han fortæller med enorm begejstring og energi om skabelsesprocesserne bag sine kunstværker og tager dig med i de historier hans kunst fortæller. Det var to spændende, sjove og imponerende timer.’
Annika Herter, foredragsdeltager


Kasper er en levende fortæller og en gudsbenådet formidler, der bruger sig selv meget i fortællingen om sin passionerede tilgang til tegningernes verden.
Tak for en super dejlig og berigende formiddag Kasper.
Ulla Hansen, foredragsdeltager


“Kasper Købke er en super levende og nærværende foredragsholder, som med både humor og engagement drager tilhørerne ind i sit fascinerende univers. Man går glad hjem, fordi man en stund fik lov at være gæst i en eventyrlig verden.”
Sten Hartung, Sognepræst – Lumsås kirke