Skip to content

Aftenskolen åbner igen fra mandag den 17. jan. 22 kl. 8.00. HUSK mundbind og gyldigt Coronapas. Vi glæder os til at ses igen.

Se mere om Corona

Litteratur-klub

Litteratur-klub

Den litterære klub er en læsekreds med en litteraturfaglig holdleder, der kort vil introducere værkerne og forfatterne hver gang.

Sammen vil vi dele vores fælles læseglæde og litteraturinteresse og undre os over, hvor mange måder man kan læse og fortolke litteratur på. Der vil være masser af plads til debat og diskussion, hvor alle er velkomne til at give deres besyv med.

I den kommende sæson vil vi læse 7 værker:

D. 7.oktober:  Sara Omar: Dødevaskeren (2017)
Romanen er inspireret af Omars eget liv og hendes møde med udsatte kvinder og børn, som har været udsat for vold, undertrykkelse og social kontrol. Omar ønsker at reformere Islam, så hadforbrydelser mod kvinder ikke bliver så udbredt i muslimske samfund.
D. 11. november: Inge Eriksen: En kvinde med hat (2005)
Inge Eriksen har skrevet en underholdende familieroman, hvor vi gennem personerne får beskrevet 50 års udvikling i Danmark og Europa
D. 9.december: Yann Martell: Pi’s liv (2001)
En fantasifuld symbolsk beretning om drengen Pi, der overlever 227 dages ekstrem fysisk og psykisk hård sejlads i en lille båd på Stillehavet sammen med en tiger.
D.13. januar: Merete Pryds Helle: Oh Romeo (2006)
Romanen bygger over Shakespeares Romeo og Julie men foregår i vor tid. Ligesom hos Shakespeare har de to elskende udfordringer med deres forskellige kulturelle baggrunde og deres omgivelsers mangel på forståelse ”for de andre”.
D.10. februar: Helle Helle: Rødby Puttgarden
En typisk Helle Helle roman, der beskæftiger sig med hverdagens små hændelser oplevet af hovedpersonen Jane, der prøver at finde meningen med livet efter moderens død.
D. 3. marts: Erlend Loe: Fakta om Finland
En forrygende roman skrevet som en lang strøm af tanker og associationer, som farer igennem hovedpersonens hoved hele værket igennem. Bogen er ord-ekvilibristisk og meget morsom, og den fortæller meget om moderne menneskers besvær med at finde deres identitet i livet.
D. 7. april: Khalid Hossein: Drageløberen
Denne roman taler til os med alle de store følelser, som vi er optaget af i livet: venskab, ære, svigt, skyld, soning og kærlighed i familien og mellem mand og kvinde. Vi får samtidig et enestående indblik i det for os i Vesten så lukkede Afghanistan.

Glæd dig til dejlige timer i godt litterært selskab.