Skip to content

Aftenskolen åbner igen fra mandag den 17. jan. 22 kl. 8.00. HUSK mundbind og gyldigt Coronapas. Vi glæder os til at ses igen.

Se mere om Corona

Holmegaard Glasværk og Gods

Holmegaard Glasværk og Gods

En eventyrlig verden åbner sig, når vi besøger Holmegaard glasværk, som er Nordens største glassamling og Danmarks eneste bevarede glasværk. På vores rundtur vil vi høre om industriens eventyr og om kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.
Holmegaard Værk er blevet omdannet til eksperimentarium, udstillinger og levende værksteder. Vi får mulighed at se nogle af de 40.000 unikke glas, ét eksemplar af hvert glas, der nogensinde er blevet fremstillet på stedet.
Samtidig kan vi se årets store særudstilling med Danmarks pt. mest kontroversielle designer og kreative personlighed i centrum. Udstillingen ’Jim Lyngvild – SOLO’ bliver den største og første af sin art, som samler hele paletten af Jim Lyngvilds sprudlende og farverige kunsthåndværk.
Efter frokost kører vil til Holmegaard gods, hvor hovedbygningen er en af Danmarks meget få bevarede herregårds hovedbygninger i bindingsværk. Hovedbygningen, der er kategoriseret som et af Skandinaviens mest bevaringsværdige bygningsværker, er opført i år 1635. Bygherren var Claus Daa, som samlede gården efter at den havde været delt i næsten hele 1500-tallet. I 1801 kom herregården til slægten Danneskiold-Samsøe, i hvis eje den fortsat er. I 1825 grundlagdes det kendte Holmegaard Glasværk, som nu er udskilt fra godset. Holmegaard Gods ejes af Christian Danneskiold Lassen og omfatter ejendommene Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde godser.
Efter dagens mange oplevelser kører vi tilbage mod Fyn.

Inkluderet i prisen:
Bustransport tur/retur
Entre og rundvisning Holmegaard Værk
Rundvisning Holmegaard Gods
Frokost
Eftermiddagskaffe og kage
Rejseleder

Opsamling
Kl. 09.00 – Nyborg v/Circle K og MC.Donald
Hjemkomst ca. kl. 17.30 (Nyborg)