Skip to content

VIGTIG BESKED! Fra den torsdag d. 28. september kl. 17 til mandag d. 2. oktober kl. 05.00 vil det ikke være muligt at tilmelde sig et kursus, da vores bagvedliggende system skal gennemgå en større opdatering. Der er igen åbent for tilmeldinger fra kl. 5.00 den 2. oktober.

Minikrydstogt: Stockholm til Helsinki

Minikrydstogt: Stockholm til Helsinki

Eventyrligt minikrydstogt fra Stockholm til Helsinki
- er du interesseret så send en mail til ostfyn@fof.dk, da datoen for afrejse nærmer sig.


Oplev hovedstæderne Stockholm og Helsinki på dette minikrydstogt. Her finder vi skønne storbyoplevelser med de lyse sommernætter og solens varme stråler om dagen.
Rejsen byder på byrundtur i Stockholm og Helsinki. Resten af tiden bruges om bord på skibet med en slentretur på dækket, hvor vi nyder udsigten over havet samt ind- og udsejlingen med de smukke skærgårde i Sverige.

Dag 1
Meget tidlig afgang med bus. Vi sejler Helsingør–Helsingborg, og med passende pauser undervejs kører vi langs søen Vättern forbi Linköping, til vi når Stockholm. Vi ankommer sidst på dagen og indkvarteres på hotellet, som ligger i udkanten af Stockholm. Indkvartering og fælles middag.

Dag 2
Inden vi går om bord på skibet, starter vi med en rundtur i Sveriges hovedstad, hvor vi bl.a. ser Sergels Torv, byens vartegn Stadshuset samt Kongeslottet. Turen fortsætter forbi Ridderholmskirken til Djurgården med Vasamuseet. Her finder vi krigsskibet Vasa, der kæntrede ved udsejlingen til havet i 1628 efter et pludseligt vindstød. Skibet sank til bunds, og det tog 333 år, før Vasa igen så dagens lys. Det var næsten intakt, en enestående kunstskat og Sveriges største turistmål.
(Entré Vasamuseet Kr. 170,- er ikke med i rejseprisen)
Herefter kører vi til Gamla Stan, hvor der bliver tid på egen hånd, inden vi samles og kører til terminalen. Her går vi om bord på én af Østersøens største krydsningsfærger med gågade, butikker, caféer og restauranter.
Ved ankomsten til skibet går vi om bord og får tildelt vores udvendige kahytter. Tiden om bord på skibet kan bruges til at slentre på dækket eller nyde udsigten over havet samt ind- og udsejlingen gennem den smukke svenske skærgård.

Dag 3
Vi sejler om natten, og næste dag lægger vi til ved havnen i Helsinki, Finlands smukke hovedstad. Her starter vi med byrundtur, hvor vi bl.a. ser den berømte stenkirke Temppeliaukio (Tempelpladsens Kirke), som er én af Finlands mest populære attraktioner. Her finder vi ét af de mest respekterede eksempler på moderne arkitektur. Kirken er hugget ud i naturlige klipper, som giver en fantastisk akustik. På rundturen ser vi også Domkirken, Operahuset samt Parlamentet, og herefter er der tid til at opsøge markedet på havnen, inden vi atter går om bord på det store skib.

Dag 4
Efter en nats sejlads nyder vi indsejlingen til Stockholm gennem den stockholmske skærgård, som består af ca. 24.000 øer. Vi sejler meget tæt forbi mange af øerne. En fantastisk oplevelse.

Rejsen tilbagelægges fra Danmark til Stockholm tur/retur i komfortabel turistbus med passende pauser undervejs.

Priser:  (inkl. moms)
Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse. Ønskes enkeltværelse, kontakt os venligst pr. telefon eller mail.
Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra Kr. 4.795,-
Tillæg for eneværelse Kr. 925,-
Tillæg for fast busplads Kr. 50.-
Afbestillingsforsikring 7%

Med i prisen:
· Kørsel i 4-stjernet bus
· 1 x overnatning Stockholm
· 1 x halvpension Stockholm
· 2 x kahyt - udvendig
· 2 x morgenmad
· 2 x middag inkl. drikkevarer
· 1 x byrundtur Stockholm
· 1 x byrundtur Helsinki
· 1 x entré Stenkirken
· Dansk rejseleder

Opsamling:
Kl. 05.30 - Fredericia Banegård
Kl. 05.45 - Afkørsel 58b/Middelfart
Kl. 06.30 - Odense, Rosengårdcentret v/Shell
Kl. 07.00 - Nyborg Banegård

Hjemkomst ca. kl. 22.30 til Nyborg

Diverse informationer:
Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.
Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.
Arrangøren oplyser:
Teknisk arrangør: GIBA Travel.  Reg.nr. 2854 i Rejsegarantifonden.
Turen udbydes i samarbejde med andre FOF afdelinger.
Ved framelding til ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende.
Alle oplyste tidspunkter er vejledende.