Skip to content

Aftenskolen åbner igen fra mandag den 17. jan. 22 kl. 8.00. HUSK mundbind og gyldigt Coronapas. Vi glæder os til at ses igen.

Se mere om Corona

Besøg Bjørn Wiinblads hjem og værksted

Besøg Bjørn Wiinblads hjem og værksted

Her er chancen for at komme over og se Bjørn Wiinblads hjem, som kaldes Det Blå Hus.Det har stået urørt siden hans død i 2006. Det har været Bjørn Wiinblads eget ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere. Huset indeholder det mest fantastiske interiør bestående af en stor og alsidig kunstsamling og vidner om en folkekær multikunstner, der på sin egen finurlige måde ønskede at gøre folk glade.
Vi får her mulighed for at komme tæt på kunstneren og livsnyderen på vores rundtur i hans hjem og værksted.
Den private bolig og atelieret står i dag intakt, som om Bjørn lige var gået ud ad døren. Det smukke hjem rummer både hans egne værker og ikke mindst hans kunstsamling fra hele verden. Han havde en fantastisk samling af kunst, bøger og musik, der inspirerede ham i hans arbejde.
Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller.
Det levende værksted skal tages bogstaveligt. Flere af Bjørn Wiinblads “malerpiger” har genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Selvom det er over 30 år siden, de var ansat som keramikmalere, sidder det i fingrene. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget.
Ved ankomsten til Lyngby nyder vi en dejlig frokost, hvorefter vi besøger Wiinblads skønne hjem.
OBS - Der er trapper i huset til 1. sal og ingen elevator.

Inklusiv:
Bus, moms, broafgift, eftermiddagskaffe, frokost, guidet rundvisning

Opsamling
Kl. 10.30 - Nyborg afk. 44 v/Monach
Hjemkomst ca. kl. 18.00 (Nyborg)