Skip to content
Kim Leine - foto af Robin Skjoldborg

Kim Leine om Grønlandstrilogien

Kim Leine - Grønlandstrilogien

Oplev forfatter Kim Leine på Hovedbiblioteket i Randers den 10. november.

Kom og hør Kim Leine fortælle om sin kendte Grønlandstrilogi samt om hans eget liv og forfatterskab.

I sit foredrag inddrager Kim Leine bl.a. sin egen baggrund som Jehovas Vidne i Norge og senere hen som sygeplejerske i Grønland samtidig med, at han var misbruger – hvordan fik han disse to ting til at hænge sammen? Han fortæller ligeledes om sin genfødsel som forfatter. Med en personlig og litterær vinkel læser han op af sine romaner og svarer gerne på spørgsmål fra tilhørerne. Kim Leine tager udgangspunkt i sin seneste bøger, men også tidligere bøger kan blive inddraget.

Om Kim Leine:
Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.

Sidenhen har han bl.a. udgivet en lang række bøger og modtaget en tilsvarende lang række af priser og anerkendelser, ikke mindst for den Internationale bestseller ”Profeterne i Evighedsfjorden”(2012). Kim Leine har bl.a. har modtaget Bodil og Jørgen Munchs Litteraturpris (2007), Weekendavisens litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Jytte Borbergprisen (2012), De Gyldne Laurbær, Nordisk Råds Litteraturpris, DR Romanpris (2013) og Kronprinsparrets Kulturpris (2018)

Forfatterskabet kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Samtidig giver fortællingerne et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland. I skrivende stund har Kim Leine atter høstet anerkendelse for sin seneste roman ”Efter åndemaneren”, der samtidig også afslutter trilogien om 200 års kolonitid på Grønland.