Skip to content
Mickey Gjerris teolog og bioetiker

Mickey Gjerris: Håb i en håbløs tid - Om at leve gode liv, mens jorden brænder

Mickey Gjerris: Håb i en håbløs tid - Om at leve gode liv, mens jorden brænder

Foredrag med Mickey Gjerris i Randers den 12. oktober 2022

Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det har givet muligheder for øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men et sted på vejen glemte vi, at magt ikke kun er mulighed, men også ansvar.

Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen: Forurening, klimaforandringer og masseuddøen af arter. Spørgsmålet er, hvordan vi finder vilje og mod til at standse op og ændrer vores forhold til naturen og hinanden, inden det er for sent.

Foredraget vil dykke ned i menneskets forhold til naturen og diskutere en række muligheder for at ændre vores perspektiv på naturen og vores rolle i den.

Grundpåstanden er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse, der vil bringe os glæde og muligheden for et meningsfyldt liv, vil handling følge ord. Her kan vores erfaring, forundring, tanker og tro fører os ud på de første skridt.

Om foredragsholderen

Mickey Gjerris (1969) er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bøgerne  "Skildpaddetanker" i 2017, "Naturens Sprog" i 2018 og ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” i 2019. Fra 2011 – 2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com.