Skip to content
hinnerup højskoledage Hinneruplund Favrskov kommune og FOF

Hinnerup Højskoledage

Hinnerup Højskoledage

Højskoledagene på Hinneruplund vender tilbage i efteråret 2023 og foråret 2024, så sæt kryds i kalenderen
3. oktober 2023, 7. november 2023, 6. februar 2024 og 5. marts 2024.
 

Kursusprogram

3. oktober 2023

Preben Kok: Arvegods

De yngre generationer lever et liv, som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Men der mangler noget at læne sig op ad, når livet brænder på. Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende, og som kan være særdeles værdifuldt arvegodt at give videre til de næste generationer. 

 

7. november 2023
Niels-Ole Hørlyk : Fra almisse til velfærd

Kanslergadeforliget og KK Steinckes socialreform fra begyndelsen af 1930’erne blev skelsættende for Danmarks udvikling fra et almissesamfund til et gryende velfærdssamfund. Niels-Ole Hørlyk fortæller om sin romantrilogi og om en østjysk families udvikling midt i orkanens øje fra 1920’erne til 1960’erne.

 

6. februar 2024

Majbritt Skovbjerg og pianist Tina Nielsen: ”Så sødt som gamle dage”

De fleste film- og schlagermelodier glemmes normalt ret hurtigt – de er skrevet til samtiden, og er det vi kalder døgnfluer. Sådan var det ikke med Kai Norman Andersens melodier.  
Kai Norman Andersen havde nemlig en helt unik evne til at forme en melodi, så den sad lige i øret – og da han samtidig var en dygtig pianist, gjorde det ham til det 20. århundredes betydeligste danske komponist i den lettere genre. 
Majbritt Skovbjerg og pianist Tina Nielsen vil tage os med på en tidsrejse med sange af Kai Normann Andersen, hvor deltagerne kan synge med på de gamle melodier. 
 

5. marts 2024
Lisbeth Lunde Lauridsen: “Aldrig, aldrig, aldrig spørge, om det nytter, bare, om det er sandt” – Kaj Munk

Kaj Munk er en af danmarkshistoriens mest markante personligheder i det 20. århundrede. Selvom Kaj Munk kom til at virke i et af landets mindste sogne, blev hans betydning stor både i og uden for Vedersø i Vestjylland. Arven fra Lolland blev kernen i den mand, der senere blev kendt som præst, journalist, naturmenneske, dramatiker og samfundsdebattør.
Hans liv sættes i perspektiv gennem hans modstandskamp, og selvom nazisterne tog hans liv, er han stadig aktuel og afkræver os refleksion og stillingtagen.

Hvem kan deltage?

Alle pensionister og efterlønsmodtagere bosiddende i Favrskov Kommune kan tilmelde sig Højskoledagene.

Pris: 840 kr. for alle fire dage. Der er plads til max. 70 deltagere. 
Tilmeldingen via linket her på siden eller på e-mail: favrskov@fof.dk eller tlf. 51 71 52 40