Skip to content

Det ydre solsystem

På den anden side af Mars’ bane finder vi det ydre Solsystem. Det er hjemsted for de fire største planeter, næsten alle Solsystemets dværgplaneter og måner samt et umådeligt antal kometkerner. I foredraget vil Michael Linden-Vørnle fortælle om det ydre Solsystems opbygning baseret på de seneste års forskning. Han vil også fortælle om aktuelle og fremtidige rummissioner til de fjerneste egne af vores planetsystem.

Rabat ved samlet tilmelding til alle 5 foredrag

Hvis du tilmelder dig hele foredragsrækken med Michael Linden-Vørnle, får du en rabat på 140,- dvs. det femte foredrag er gratis: Tilmelding - alle 5 foredrag

 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 22.11.2023 19:00-21:00 FOF Randers Michael Linden-Vørnle
Michael Linden-Vørnle. Naturvidenskabelige foredrag. FOF Randers-Mariagerfjord

Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle er ansat som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning- og teknologi ved DTU (DTU Space). Her arbejder han med rumforskning og har bl.a. været involveret i den europæiske satellitmission, Planck, der har kortlagt af eftergløden fra universets fødsel – det såkaldte big bang. Michael er også engageret i det tværfaglige forskningsområde rumsikkerhed, der sigter mod at forstå, følge og håndtere trusler fra rummet som fx udbrud på Solen samt menneskeskabt rumskrot. Endelig er Michael en flittig formidler, der ofte og gerne deler ud af sin store viden om universet og rumforskning. Michael har fået flere priser for sin formidling.