Skip to content
Tag jagttegn i FOF

Jagttegn

Jagttegn

Vil du være jæger – skal du ha’ dig et jagttegn. 

Og for at få dit første jagttegn skal du gennemføre et obligatorisk jagttegnskursus og bestå jagtprøven.

FOF's jagttegnskursus afholdes i Hadsten med start i november 2024.

Med dette kursus vil du være godt klædt på til at bestå den lovpligtige jagtprøve, og du får i tilgift en indføring i ”Jægerens Verden”. Du vil hermed være bedst muligt forberedt til at møde op til de forhåbentlig mange spændende jagtture der venter dig forude.

Med talrige eksempler og beretninger fra mere end 50 år som aktiv jæger og med erfaringer som jagttegnslærer for mere end 400 jagttegnsaspiranter, tager underviseren dig med ind i ”Jægeruniverset” og levendegør det ret omfattende pensum, der skal forberede dig til jagtprøve og til dit kommende jægerliv.

Undervisning og materialer indeholder alt det du har behov for af teoretisk viden og praktiske færdigheder, for at bestå jagtprøven og ikke mindst at få en god start som jæger. Undervisningen er bygget op omkring obligatoriske emner som;

  • Vildtkendskab, herunder vildtkending og vildtbiologi,
  • Jægerhåndværk,
  • Natur- og vildtpleje,
  • Administration af jagt og vildtpleje,
  • Jagt- og Våbenlovgivning,
  • Jagtetik og Jægermoral,
  • Jagtformer,
  • Jagthunde, samt
  • Våbenkendskab og sikkerhed ved våbenbetjening under jagt.

Desuden opøves de praktiske færdigheder ved skydning og ved håndtering af jagtvåben og ammunition, med særligt fokus på sikkerheden.

Kursusprogram og materialer

Kurset starter mandag den 4. november 2024 og indeholder 60 lektioner, med i alt ca. 20 mødedage fordelt på både teori og praktik.

Første mødeaften på Hadsten Skole gives en generel introduktion til jagttegnskurset, med konkrete informationer om jagttegnskursets indhold og forløb, om jagtens prøver, samt øvrige formaliteter omkring det at erhverve jagttegn, jagtvåben og udøvelse af jagt. Denne aften bliver der også informeret om indkøb af undervisningsmaterialer. Disse er; Lærebøgerne ”LOVSAMLING til jægeren” og ”JAGTTEGN”, som inkluderer login til ”Jagttegnsportalen.dk” med E-bog, testfunktioner, mm. (gå evt. allerede nu ind og test din viden på www.jagtproeven.dk,), foruden underviserens egen ”materialebank” som tilgås via www.skovbojagttegn.dk

Der er indgået en aftale med forlaget om en rabatordning, som elever der tilmelder sig kurset får lejlighed til at benytte fra 1. kursusaften.

Teorikurset fortsætter herefter på mandag aftener i perioden fra november til april. (Dog med afbrydelser undervejs ifm. jul og nytår samt vinterferie.
Den praktiske del afvikles på 4 lørdage i marts måned på en godkendt skydebane. Kurset slutter med en ”Frivillig Jagtprøve” primo april 2025, umiddelbart inden den obligatoriske jagtprøve, som afvikles af Naturstyrelsen fra medio april til ultimo juni måned.

Der skal påregnes udgifter til undervisningsmateriale, samt til skydebane, patroner og lerduer. Disse udgifter afregnes med læreren, og er ikke inkluderet i kursusprisen. Du er velkommen til at kontakte læreren for yderligere informationer om jagttegnskurset, jagtprøver og jagttegn på tlf.
2393 3368, eller besøg hjemmesiden www.skovbojagttegn.dk.