Skip to content
mor og baby til træning efterfødsel

Efterfødselshold i Hinnerup

Efterfødselshold i Hinnerup

Et nyt efterfødselshold i Hinnerup for mor og baby på barsel.

Der sker mange kropslige forandringer ovenpå en graviditet og fødsel, der bl.a. vedrører bækkenbunden, mavemusklerne, de dybereliggende muskler, koordineringsevnen, balancen og kroppens stabilitet. Vi sætter fokus på en anerkendende genoptræning, hvor der er plads til mor - og baby - gennem øvelser der dels styrker og aflaster. 

Her er plads til individuelle hensyn, til vejledning i hensigtsmæssig brug af kroppen; hvor amning, babyløft, kropskontakt, styrke og puls bl.a. får plads.

På dette hold tilstræber vi at samle kroppen igen, så mor kan gøre det hun holder af videre frem med hensyn til træning, bevægelse og hverdagens gøremål med en styrket kropsbevidsthed og funktionel bækkenbund. Det er vigtigt, hvis hun fremover vil holde på vandet, have et godt sexliv og blive stærk nok til løb og andre sportsgrene uden at belaste kroppen. 

Forløbet giver ligeledes plads til alt det, der fylder i moderskabet, forældreroller og balancen i livet.

Da det for nogle mødre kan være svært at komme af sted, når man har en lille baby, vil babyerne selvfølgelig være velkomne. Det vigtigste i den første tid efter fødslen er, at mor lærer sin baby og sin nye rolle at kende. Derfor er der også plads til babyleg i træningen. Enkelte gulvøvelser vil sågar være mulige at inddrage baby i, så der gives inspiration til lege og sange til hverdagen på barsel, mens mor træner. Baby vil ligeledes kunne få sjove flyveture, mens mor træner kroppen. 

Ellers vil der i midten af lokalet gøres plads til “babylegeplads”, hvor babyerne dels kan få øje på hinanden og lege.

Det anbefales, at mor dels har ammet inden undervisningen og at hun er dækket ind med væske både før, under og efter træningen.