Skip to content
Akvarel og tegning hos FOF Randers Mariagerfjord

Akvarel og tegning

Akvarel og tegning

Lær at male med akvarelmaling og tegneteknikker - på dette kursus i FOF-huset i Randers er du velkommen både som nybegynder og som mere øvet.

Vi kommer til at arbejde med forskellige teknikker indenfor akvarel, og der vil hver gang være en øvelse eller en opgave. Du er også velkommen til at arbejde med dine egne ideer.

Undervejs kommer vi omkring forskellige teknikker indenfor akvarel, farvelære og tegning. På kurset arbejder vi med vådt i vådt og vådt i tørt, og vi prøver at bruge salt og at blande akvarel med andre materialer f.eks. tusch, blæk, blyant og farvekridt eller farveblyant.

Materialer:

Medbring selv akvarelpapir, akvarelmaling, akvarelpensel, en beholder til vand og en blyant.

En god pensel kan holde på meget vand og farve og kan forme en spids. Underviser Marianne anbefaler en pensel str. 8 eller 10 til at starte med. Det kan sagtens være en pensel i kunsthår.

Hvis du skal ud at købe akvarelfarver, så kan en begynderæske fra et af de mærker der laver kunstnerkvalitet fint bruges, f.eks. Cotman eller Daler Rowney. Farver fra ”børnemærker” indeholder ofte meget fyldstof og det påvirker farvernes intensitet, så de er ikke velegnede. Kom med det du har, så kigger vi på materialer første gang.