Skip to content
Pileflet hos FOF Randers Mariagerfjord

Pileflet

Giv dig selv lov til i 2 dage at fordybe dig i et gammelt håndværk, som har fået nyt liv i disse år.
Med opblødte pilegrene kan der produceres flere slags kurve i forskelligt design.
Gode rustikke brugskurve til de daglige indkøb eller dekorative kurve til pynt i stuen og til opbevaring af aviser, blade og til strikketøjet.
Du kan også vælge at flette et fuglefoder hus eller andre små foderstationer til fuglene i vintertiden.
Du får på kurset kendskab til forskellige fletteteknikker, og du lærer om forskellige pilesorter og om høst, tørring og behandling af pilegrenene inden de kan flettes til smukke kurve.   
Der findes bøger og modeller til inspiration og rigelig opblødt pil til alle formål.

Medbring  selv en god skarp rosensaks, kniv eller dolk, et lod eller en tung sten, som bruges til tyngde i kurven medens du fletter.

Der bliver en beskeden materialeudgift.
 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 30.09.2022 16:00-21:00 FOF Randers Margit Halkjær Kristensen
2 Lørdag 01.10.2022 09:00-16:00 FOF Randers Margit Halkjær Kristensen

Margit Halkjær Kristensen

Jeg var i 1996 på mit første pilekursus, og blev hurtigt opslugt af at flette og finde ud af, hvordan jeg kunne plante og dyrke min egen pil. Jeg meldte mig  ind i pileforeningen i 1997 og søgte en masse oplysninger om fletværk og dyrkning af pil. I 1999 plantede jeg min egen pilemark med 13 pilesorter i alle  farver og med forskellige flette egenskaber. Siden da har jeg været på en masse kurser og fulgt kurvemager uddannelsen ved Agnete Diemer gennem en del år . 

At undervise i at flette med pil og andre materialer har jeg gjort siden 2004, og det har givet mig en masse sjove og spændende udfordringer. Jeg glæder mig på kursisternes vegne over de flotte kurve og fantastiske skulpturer, der bliver fremtryllet på mine kurser. Jeg glæder mig hver gang til at møde et nyt hold og dele den fælles glæde ved at være kreative sammen.