Skip to content
Stenhugning, kursus, FOF, Peter Knøss

Stenhugningskursus

Stenhugning er for dig som synes rå- eller blankpolerede sten er smukke, og måske bemærker du når regnvandet har gjort overfladen på en sten spændende og smuk. Du er sikkert også interesseret i at få viden og færdigheder i at arbejde med sten.

På kurset arbejder vi med forskellige slags granit. Du lærer at skære, hugge, stokke, slibe og polere, holde værktøjet korrekt osv. osv. – og til sidst står du med den smukkeste skulptur i hånden. Den har du skabt!

Vi arbejder udenfor for at få støvmængden reduceret mest muligt. Vi arbejder både i hånden, med den grove hugning og stokning, og vi arbejder med vinkelslibere til deling af stenene samt efterbearbejdning i forhold til slibning og polering. 

Påklædning: Stedet råder over engangskedeldragte og handsker, men du er også velkommen til at medbringe dit eget tøj. Husk sko, der må blive meget beskidte.

Værnemidler: Stedet råder over briller, høreværn og støvmasker. Du er også velkommen til at medbringe dit eget grej, hvis du ønsker det.

Der er fri kaffe og te samt en lille snack. Husk en stor madpakke til begge dage.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 04.11.2023 09:00-17:00 kristrupENGVEJ Center Peter Knøss
2 Søndag 05.11.2023 09:00-14:00 kristrupENGVEJ Center Peter Knøss
Peter Knøss bronze støbning kursus FOF Randers

Peter Knøss

Jeg har undervist i sløjd og håndværk og design i læreruddannelsen i 12 år og har været skoleleder i 8 år. Jeg er cand.pæd. i materiel kulturdidaktik og driver i dag bl.a. kursusvirksomheden ’kristrupENGVEJ – Center for Materialitet og Læring’. Underviser aktuelt hos FOF på smedekursus og bronzestøbning.