Skip to content
Foto af hånd der indsamler egne frø i haven - dyrkning køkkenhave grøntsager blomster selvforsyning

Dine egne frø

Dine egne frø

Det er en særlig glæde og meget meningsfuldt at indsamle egne frø – og glæden bliver kun større, når man næste forår sår igen. 
Frøet er en del af vores historie. Vi har gennem århundrede udviklet en mangfoldighed af lokalt dyrkede sorter af grøntsager, frugt og bær, som man ikke kan finde i supermarkederne.
Når du samler frø fra din egen have, så er du med til at bevare den dyrkede diversitet for eftertiden. Du kan selv udvælge den duft, den smag, den form og den farve, som du ønsker af dine grøntsager. En tomat er ikke bare en tomat – der er en verden til forskel mellem en Ingrid cherrytomat og en Big Rainbow bøftomat.
Frøindkøb er dyrt, og der er mange penge at spare ved at samle sine egne frø. Når du samler dine egne frø, så bliver dine planter over tid bedre tilpasset til de lokale forhold, der hvor du dyrker, hvilket resulterer i stærkere, sundere og mere frodige planter.
Som deltager kommer du selv til at prøve kræfter med det praktiske håndværk og får frø med hjem, som du kan så i din egen have. Samtidig får du en grundlæggende viden om botanik, bestøvning og renholdelse af sorter, så du selv kan samle, opbevare og så dine egne frø.
Glæden ved at se sine egne frø spire er ubeskrivelig – glæd dig :)

Medbring evt. en computer eller papir og blyant til noter.