Skip to content
Sylteglas med røde tomater køkken grøntsager have selvforsyning

Skab dit eget forråd

Skab dit eget forråd

Henkogte pærer, tørrede krydderurter, fermenteret kål og syltede bær er alle kendte smagfulde og langtidsholdbare madvarer. Det er både en kunst og et håndværk at kunne konservere mad på forskellige måder – og den viden er ikke længere udbredt. Det vil vi gerne ændre, så du selv kan skabe et forråd af sunde velsmagende madvarer.
På dette kursus lærer du, hvordan du rent praktisk kan langtidsopbevare mad og opbygge et forråd tilpasset dig. Vi kommer ind på forskellige metoder og hvordan man sikrer sig mod de fare, der kan opstå, hvis man ikke har styr på metoderne. Vi gennemgår den lidt mere avancerede køkkenhygiejne, som madopbevaring kræver. 
Du vil lære om:
Syltning ( både med sukker og eddike)
Tørring
Fermentering
Henkogning
Saltning
Pasteurisering
Frysning

Et forråd sikrer dig, hvis der bliver problemer med madleverancerne. Det sikrer en effektiv opbevaring af den mad du selv dyrker, sanker eller får tilbudt. At gemme sit overskud er til gavn for miljø, klima og ikke mindst din pengepung.

På kurset arbejder vi arbejder både teoretisk og praktisk, så du får det i hænderne og får en fortrolighed med metoderne

Håber du har lyst til at være med :)

Medbring evt. en computer eller papir og blyant til noter.