Skip to content
Dyrk dine egne grøntsager - frugt og grønt fra haven, fx æbler, ærter, blommer, pastinak - kursus hos FOF

Dyrk dine egne grøntsager

Dyrk dine egne grøntsager

Drømmer du om at dyrke dine egne smagfulde og sunde grøntsager? Om at skabe en frodig have med masser af frugt og grønt? Et sted hvor du sammen med dine børn og børnebørn kan spise dig mæt i ærter, æbler og bær.
Mange vil gerne disse ting, men ved ikke, hvordan man starter – og kommer godt i mål. Hvordan anlægger man et grøntsagsbed og hvor er det bedst placeret? Hvilke grøntsager er gode at starte med? Hvordan skal dine grøntsager passes? Hvornår skal du så, plante og høste? Hvordan tager man frø selv?
Hvis du gerne vil have svar på disse spørgsmål og få et overblik over året i haven, så er dette kursus noget for dig.
Vi lærer dig at anlægge køkkenhave og permahave. I perma- og skovhaven følger vi årets gang og du får kendskab til de mange spændende flerårige planter, man kan spise og hvordan man kan dyrke dem med meget lidt arbejde. I køkkenhaven tager vi dig med på en rejse fra såning til høsten – og videre til samling af dine egne frø, som du kan så til næste år – og dyrke videre på. Vi følger livet i haven året rundt, så du ved, hvad der skal gøres for at få succes med dyrkning af dine egne grøntsager på en både økologisk og økonomisk bæredygtig måde.
Undervisningen vil være en blanding mellem teori og praksis, hvor vi gerne går ind og taler om de udfordringer, som deltagerne møder undervejs i deres haver.
Der vil være mulighed for at købe frø og planter.

Kurset afholdes hver anden uge.

Kursusplan

7/3: Introduktion overordnet havedesign
21/3: Viden om jord og anlæg af bede til både permahave og køkkenhave
4/4: Økologisk dyrkning, forspiring og plantekendskab
18/4: Sædskifte, Blandingskultur og gode naboplanter
2/5: Permakultur og klimavenlighed
16/5: Biodiversitet og vilde planter
30/5: Høst, opbevaring af afgrøder og frøsamling
13/6: Den videre vej frem