Skip to content
Fermentering i FOF

Syltekursus

Syltekursus

På kurset kigger vi ind i, hvor nemt det kan være at gemme frugter, bær, grøntsager og krydderurter til glas og krukker. Så vi har gode smagskomponenter til vores madlavning vinteren igennem.
Dette kursus henvender sig til dig, som har lyst til at lære at sylte. Du lærer, at udnytte naturens ressourcer og lave lækker chutney, pickles, anderledes marmelade, sylte egne rødbeder, hjemmelavet rødkål, ketchup eller noget helt andet. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan komme på glas og gemme til vinterens mørke tid. Så kan du give din aftensmad et særligt personligt præg.
Du vil lære noget teori om syltemetoder, konservering samt opbevaring og holdbarhed, som vi derefter tager med i køkkenet, hvor der er mulighed for at lave et udvalg af forskellige lækkerier.
Vi kan også arbejde med krydderurter, de kan fx laves til olier med krydderurter (bruges til salater), Kryddereddiker, Kryddersalt eller Pesto
Det er vigtigt at du medbringer flere forskellige glas og flere størrelser, da det er den bedste måde at opbevare resultaterne på.