Skip to content
Mindfulness MBSR FOF Randers Favrskov

Mindfulness MBSR intro workshop

På denne  workshop bliver du introduceret til MBSR-programmet (mindfulness-baseret stressreduktion).

Underviseren fortæller om, hvad du kan forvente af programmet og hvordan vi træner mindfulness således, at det kan forebygge og afhjælpe stress.

Du får også mulighed for at prøve en enkelt øvelse, samt stille de spørgsmål du har brug for. 

Deltagelse i Introduktions workshoppen er en forudsætning for at du kan indgå på hold.

Efter Intromødet vil der blive oprettet et 8-ugers Mindfulness-kursus, som har til formål at hjælpe dig med at reducere stress. Begrebet stress tænker vi i dette program som en tilstand af ubalance i krop og sind, en uhensigtsmæssig belastningsreaktion.

Formålet med programmet er personlig udvikling, hvor du lærer, hvordan du selv kan blive bedre til at forebygge og reducere symptomer på stress, smerte, sygdom, eller andre udfordringer i dit liv således, at du kan opbygge et vedvarende sundt mentalt helbred.

Det 8-ugers kursus tager udgangspunkt i dine egne ressourcer og kapacitet. Undervisningen vil foregå i en mindre lukket gruppe på maks. otte deltagere, hvor du bliver introduceret til forskellige nærværs- og meditationsøvelser, som du skal træne derhjemme i løbet af ugen.

Begrebet Mindfulness bliver ofte brugt i flæng med mange forskellige betydninger. Men når Mindfulness skal bruges til at lindre følger af forskellige overbelastninger, som vi bliver udsat for i vores liv, er det vigtigt at understrege, at det er de videnskabelige metoder i MBSR, der er virksomme.

MBSR-programmet er underlagt internationale videnskabelige standarder for kvalificeret undervisning. Silvia er uddannet fra Dansk Center for Mindfulness og fra UMASS i USA og har undervist i Mindfulness og i MBSR-programmet de sidste 8 år.       

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 01.10.2022 09:30-12:00 Sløjfen Hadsten Silvia Hansen
Silvia Hansen underviser FOF

Silvia Hansen

Jeg har en stor interesse for og erfaring med at arbejde med det hele menneske. Det er koblingen mellem krop og sind jeg specialiserer mig i.  
I 1998 blev jeg uddannet Art. Mgr. (Danselærer). Jeg har haft en professionel karriere som danser og danselærer både i udlandet og i Danmark.  
I 2007 blev jeg uddannet ergoterapeut, og har siden arbejdet med genoptræning, de senere år med mental trivsel. Derudover har jeg specialiseret i smertebehandling. 
I 2013  fordybede jeg mig i Stott Pilates, tog mig denne uddannelse, som jeg har praktiseret i GymStudiet/FOF siden. 
I 2016 blev jeg efter 3 års uddannelse færdig som kvalificeret MBSR lærer fra Dansk Center for Mindfulness og University of Massachusetts Medical School. Jeg underviser i Mindfulness Baseret Stress Reduktion program (MBSR 8 ugers program), både raske personer samt personer ramt af kronisk stress, angst, depression, kroniske smerter, eller anden alvorlig sygdom.  
I 2020 blev jeg færdig Psykoterapeut MPF og har haft arbejdet som selvstændig psykoterapeut siden 2018.