Skip to content
Tag jagttegn i FOF

Jagttegn

Jagttegn

FOF i Favrskov udbyder kursus i jagttegn med start i efteråret 2022. Undervisningen foregår på Hadsten Skole. Der er informationsaften mandag den 31/10-22 - tilmeld dig her.

Vil du være jæger, skal du have dig et jagttegn. Og for at få dit første jagttegn skal du gennemføre et obligatorisk jagttegnskursusforløb og gå til jagtprøve.

Med dette FOF-kursus vil du være godt forberedt til den lovpligtige jagtprøve og derud over indføres du i ”Jægerens verden”, så du er bedst muligt forberedt til at møde op til de forhåbentlig mange spændende jagtture der venter dig forude.
 
Med talrige eksempler og beretninger fra mere end 50 år som jæger og erfaringer som jagttegnslærer for mere end 400 jagttegnsaspiranter, tager underviseren dig med ind i ”Jægeruniverset” og levendegør det ret omfattende pensum, der skal forberede dig til jagtprøve og til dit kommende jægerliv.
 
Undervisning og materialer indeholder alt det du har behov for af teoretisk viden og praktiske færdigheder, for at bestå jagtprøven og ikke mindst, at få en god start som jæger. Undervisningen er bygget op omkring obligatoriske emner som; Vildtkendskab, herunder Vildtbiologi, desuden Natur- og vildtpleje, Administration af jagt og vildtpleje, Jagt- og våbenlovgivning, Jagtetik og jægermoral, Jagtudøvelse, herunder Jagthunde, samt Sikkerhed og Jægerhåndværk.

Desuden praktiske færdigheder ved skydning og håndtering af jagtvåben og ammunition, med særligt fokus på sikkerheden.
 
Kurset indeholder 60 lektioner, med i alt ca. 20 mødedage fordelt på både en teoretisk og en praktisk del.

Første mødeaften på Hadsten Skole er den 31. oktober, kl. 19.00, hvor der gives en generel information om jagttegnskursets indhold og forløb, om jagtens prøver og formaliteter omkring jagt, våben og prøver, ligesom du får lejlighed til at benytte rabatordning ved bestilling af undervisningsmaterialer, som er; Lærebøgerne ”LOVSAMLING til jægeren” og ”JAGTTEGN”, som inkluderer login til ”Jagttegnsportalen.dk” med E-bog, testfunktioner, o.m.a. (Gå evt. allerede nu ind og test din viden på www.jagtproeven.dk).

Denne informationsaften er samtidig første kursusgang, så det er nødvendigt at møde op, hvis du vil fortætte på kurset Jagttegn.

Teorikurset fortsætter herefter på mandag aftener i perioden fra november til april (dog med afbrydelser omkring jul og nytår).

Den praktiske del afvikles 4 lørdag formiddage i marts måned på en godkendt skydebane. Kurset slutter med en ”Frivillig Jagtprøve” primo april 2023, umiddelbart inden den obligatoriske jagtprøve, som afvikles af Naturstyrelsen.

NB! Der skal påregnes udgifter til undervisningsmateriale, samt til skydebane, patroner og lerduer, i alt ca. 1000 kr. Udgifterne er ikke inkluderet i kursusprisen og afregnes med læreren. Du er velkommen til at kontakte læreren for yderligere informationer om jagttegnskurset, jagtprøver og jagttegn på tlf. 2393 3368 eller besøg hjemmesiden www.skovbojagttegn.dk.