Skip to content

Stands! For fremtidssans!

Stands! For fremtidssans!

Den nemmeste og mest enkle måde at komme hurtigt i gang med Fremtidsspillet i planetary mode er at spille med trenden ’fra mere til bedre’ som din game changer. 

Hvis du går i stå, får travlt, bliver forvirret - så stop dig selv og tænk “er det her mere eller er det bedre?”.  hver gang du træffer en beslutning – blot øve dig i at tænke: Er det her mere, eller er det bedre? Har du for eksempel brug for mere kaffe eller bedre kaffe? Vil et større køleskab gøre dig mere lykkelig, eller er det bare mere plads at rode på? Bringer flere likes på de sociale medier dig i mål, eller skal der noget bedre til? 
Spørgsmålet er så, hvad ’bedre’ egentlig er? Vi giver dig ikke svaret, for det er jo lige præcist dét, du skal finde ud af! Haha! Hvornår er noget – ikke rigtig eller forkert – men bedre? For dig?

Tænk anderledes
Bedre er en helt anderledes måde at tænke på. En måde, der kræver tid, tålmodighed, fordybelse og refleksion. Og mod til både at mærke efter og at gå andre veje, end den der er pløjet for én. I en fremtid hvor så meget nyt vil ske, kan vi ikke læne os op ad historien, men skal kunne stå selv og skabe noget, der aldrig er set før. Noget der er bedre, set med vores øjne fra vores tidsalder.  
Men hvad er bedre egentlig?

I tribal kigger vi f.eks. på arbejdsmarkedet, og tænker, at mere arbejde er løsningen. Arbejd, arbejd… for fanden! Det virkede i gamle dage, så det virker nok også i morgen, lyder mantraet. Så vi skal have folk til at blive længere tid på arbejdsmarkedet, og ikke smøle alt for meget rundt i starten. 
I planetary ser vi anderledes på sagerne. Vi spørger: “hvordan kan vi skabe et arbejdsmarked, hvor vi har brug for hinanden? Hvor vi udvikler os og bliver dygtigere, fordi det har en værdi i sig selv”. Vi indretter os mere frit. Vi ser på arbejdet som der hvor vi bidrager med vores skaberkraft, så vi selv og andre bliver glade. 

’Bedre’ kræver, at vi kan læse hvad verden har brug for, tænke os om, ryste posen, og så dosere det, vi har, i de rigtige mængder, til den rigtige målgruppe, så vi får den ønskede effekt. 
Og fejler vi, må vi lære af det og prøve igen. 
Et lillebitte skridt i en bedre retning, er alt hvad verden har brug for.
Så, ven! Hvor er du allerede bedre? Hvor træffer du allerede beslutninger ud fra, hvem du ønsker at være i verden? 
Ikke mere men bedre. 

Så er du i gang. Gør det hver dag, og resten af dit liv, så kommer resten egentlig af sig selv. 
Lover du os det, kan du med god samvittighed stoppe her. 

Men er du sulten efter mere, og er dit kald stort, så kom til debat med Fremtidskvinden Anne Skare Nielsen, og se nærmere på de 2 modes: tribal og planetary, så du kan se hvor meget der er på spil, hvordan din hjerne snyder dig, og hvordan du nemmere får de andre med. 
Klar til næste level?